SA PRVE LINIJE FRONTA U DONBASU: Ukrajinci podvili rep kada su čuli jednu informaciju

Novosti online

16. 04. 2021. u 20:44

BORCI u Donbasu računaju na činjenicu da ruski faktor neće dozvoliti da oružane snage Ukrajine započnu veliku ofanzivu, kaže vojni stručnjak Aleksandar Žilin u intervjuu za Ukraina.ru.

СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА У ДОНБАСУ: Украјинци подвили реп када су чули једну информацију

Foto: Printskrin/ilustracija

Vojna situacija na liniji razgraničenja između oružanih snaga narodnih republika i ukrajinske vojske pogoršala se od početka godine. DPR i LPR smatraju da povećanje broja granatiranja i koncentracija vojne opreme u prednjim linijama ukazuju na pripremu ofanzive na područja Donbasa koja ne kontroliše Kijev.

- Moj školski drug je u redovima milicije. Danas, pripremajući se za naš intervju, nazvao sam ga i pitao: "Kakva je situacija?" „Oni (ukrajinske oružane snage) su malo podvili rep, jer postojale su informacije da će se Rusija zauzeti, a te informacije su tamo već distribuirane i žar odmah nestaje - istakao je stručnjak.

Žilin je naglasio da ukrajinske vlasti, kao u situaciji sa Gruzijom 2008. godine, pokušavaju da se spreme za ofanzivu velikih razmera, ali čim postane jasno da Rusija može da interveniše, moral oružanih snaga Ukrajine odmah se znatno smanjuje.

Razlika između Rusije i Kijeva je u tome što se Ukrajina može dogovoriti o reintegraciji republika ili jednostavno mirnom suživotu, ali u slučaju ofanzive velikih razmera, Moskva će biti prinuđena da zaštiti građane Donbasa, rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu