POSVEĆENOST SAD IZRAELU TRAJNA I GVOZDENA: Dogovorena saradnja u vezi sa Iranom

Tanjug

11. 04. 2021. u 18:00

IZRAELSKI ministar odbrane Beni Ganc obavezao se danas da će sarađivati sa SAD u vezi sa Iranom, izrazivši nadu da će izraelska bezbednost biti zaštićena bez obzira na to kako će biti obnovljen nuklearni sporazumom koji sa Teheranom postigne Vašington.

ПОСВЕЋЕНОСТ САД ИЗРАЕЛУ ТРАЈНА И ГВОЗДЕНА: Договорена сарадња у вези са Ираном

FOTO: EPA

Izrael na Sjedinjene Američke Države gleda kao na punopravnog partnera u svim operativnim stvarima, ne samo u vezi sa Iranom, rekao je Ganc nakon susreta sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom, preneo je Rojters.

- A mi ćemo blisko sarađivati s našim američkim saveznicima kako bismo osigurali da svaki novi sporazum sa Iranom obezbedi vitalne interese sveta i Sjedinjenih Američkih Država, sprečili trku (u nagomilavanju) opasnog oružja u našem regionu i zaštiti državu Izrael - istakao je Ganc.

Ostin, prvi visoki zvaničnik administracije američkog predsednika DŽozefa Bajdena koji je posetio Izrael, rekao je svom kolegi da Vašington na savezništvo sa Izraelom gleda kao na centralnu stvar za regionalnu bezbednost.

- Naš bilateralni odnos sa Izraelom je od ključne važnosti za regionalnu stabilnost i bezbednost na Bliskom Istoku - nagalasio je Ostin i dodao da je tokom sastanka potvrdio Gancu da je posvećenost SAD Izraelu trajna i gvozdena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)