POSLEDNJA FOTOGRAFIJA PRINCA FILIPA I KRALJICE ELIZABETE: Zabeležen dirljiv trenutak para, broš koji je kraljica nosila ima posebnu simboliku

Novosti online

09. 04. 2021. u 17:01

NA POSLEDNJOJ zajedničkoj fotografiji kraljice Elizabete i princa Filipa, koji je preminuo danas u 99. godini života, zabeležen je dirljiv trenutak.

ПОСЛЕДЊА ФОТОГРАФИЈА ПРИНЦА ФИЛИПА И КРАЉИЦЕ ЕЛИЗАБЕТЕ: Забележен дирљив тренутак пара, брош који је краљица носила има посебну симболику

Foto: Instagram/kensingtonroyal

Fotografija je snimljena na dan njihove 73. godišnjice braka i uhvatila je momenat kada kraljica i princ nasmejano gledaju u čestitku koju su dobili od svojih praunuka, princa DŽordža, princeze Šarlot i princa Luisa.

Na ručno napravljenoj čestitki bio je zalepljen broj 73, broj godina koje je kraljevski par proveo u braku. Kraljica Elizabeta je na sebi imala plavo odelo ukrašeno brošem koji je nosila na svom medenom mesecu, kao i na obeležavanju njene i Filipove 60. godišnjice braka.

Na stočiću pored njih nalazila se mala gomila naslaganih čestitki i pisama koje su dobili za godišnjicu braka.

Fotografija je snimljena 20. novembra prošle godine u sobi Hrasta u dvorcu Vindžor. U tom dvorcu su kraljica Elizabeta i princ Filip proveli poslednje mesece njegovog života.

Kraljica Elizabeta, kojoj je sada 94 godine, udala se za poručnika Filipa Mauntbatena kada je imala 21. godinu u novembru 1947. godine. NJihova zajednica trajala je duže od bilo kog braka drugih kraljevskih parova.

U Bakingemskoj palati princ Filip je bio jedna od ključnih figura kojoj se kraljica mogla poveriti i verovati.

- On je bio, vrlo prosto, moja snaga i utočište svih ovih godina - rekla je Elizabeta u govoru povodom obeležavanja 50 godina od njihovog venčanja, 1997. godine.

Filip je često bio kritikovan zbog svog držanja, a ponekad i zbog grubih primedbi, ali prijatelji kraljevske porodice kažu da je Elizabeti donosio duhovitost, inteligenciju, kao i veliku energiju monarhiji.

- Ja, cela njegova porodica, moja, i ostale države, duguju mu mnogo više nego što je on bio spreman da prihvati - rekla je Elizabeta jednom prilikom.

Princ Filip umro je u petak ujutru nakon što je ranije ove godine skoro mesec dana bio hospitalizovan. Kraljica će se sada povući na osam dana kako bi u privatnosti odbolovala smrt supruga.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)