UKRAJINSKI GENERAL NE VERUJE ALIJANSI: Zbog NATO-a možemo ostati bez još nekoliko oblasti!

Novosti onlajn

08. 04. 2021. u 09:21

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ НЕ ВЕРУЈЕ АЛИЈАНСИ: Због НАТО-а можемо остати без још неколико области!

Foto: AP Photo/Sergei Grits

MEŠANJE NATO-a u situaciju na istoku Ukrajine može dovesti do toga da Kijev izgubi još nekoliko oblasti na jugoistoku zemlje, smatra bivši šef uprave za istrage Službe bezbednosti Ukrajine, general-major Vasilij Vovk.

- Svi znaju da bez NATO-a nećemo nikad pobediti u ratu, ako krenemo u taj rat. Prvo pitanje: ako budemo u NATO, da li će NATO krenuti u rat protiv Rusije? Veliko pitanje. Teško. Najverovatnije, ne. Sada nemamo ni Krim, ni deo Donbasa. I govorimo da treba da idemo u NATO. Niko nas neće ni uzeti u NATO, niko nas neće braniti u takvoj situaciji, kada država nema kontrolu nad celom svojom teritorijom - objasnio je general.

On je naglasio da Ukrajina ne može da pobedi u ratu bez učešća Severnoatlantske alijanse, ali, tvrdi on, ova organizacija neće učestvovati u borbama.

- Biće gore, ako mi, npr. dovedemo NATO na desnu obalu, za zatim nam kažu kao u Gruziji: „Izvinite, mi se povlačimo“. Povlačiće se sve dok iza njih ne ostane Harkovska, Donjecka, Hersonska, Nikolajevska oblast - rekao je Vovk.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Djordjina

08.04.2021. 12:13

Ovaj general zna šta priča NATO navlači Ukrajinu na tanki led jer žele da naude Rusiji Bas njih briga za Ukrajinu bolje da se nagode sa Rusima i pobunjenicima dok ne propadnu totalno !