ZAHAROVA ODBRUSILA UKRAJINI I NATO PAKTU: Traži kraj histerične rusofobije, otkrila kakav je plan Rusije

Novosti online

07. 04. 2021. u 18:51

MOSKVA je ozbiljno zabrinuta zbog situacije u Donbasu i poziva Kijev i NATO da prekinu kampanju rusofobije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА УКРАЈИНИ И НАТО ПАКТУ: Тражи крај хистеричне русофобије, открила какав је план Русије

Foto: Printscreen

- Sve ovo ne doprinosi bezbednosti u regionu, rešavanju sukoba u Donbasu i izaziva ozbiljnu zabrinutost ruske strane. Pozivamo Ukrajinu i zemlje NATO-a da prekinu histeričnu propagandnu kampanju rusofobije, zaustave vojne pripreme i pojačavanje napetosti u Donbasu i da se uzdrže od dejstava koja bi mogla dovesti do destabilizacije situacije na istoku Ukrajine. Zalažemo se za rešavanje sukoba u Donbasu isključivo mirnim sredstvima na osnovu Minskog paketa mera koji nema alternativu i koji je odobrio Savet bezbednosti UN Rezolucijom 2202 - navodi se u komentaru Zaharove na sajtu Ministarstva.

Izjave Kijeva i zapadnih zemalja da je Rusija kriva za eskalaciju napetosti u Donbasu nazvala je dezinformacijama i propagandom, koje služe za skretanje pažnje sa vojnih priprema Kijeva u Donbasu, napominjući da Kijev nastavlja da dovlači nove snage i naoružanje na kontakt liniju i narušava prekid vatre. Ona je dodala da Ukrajina nastavlja da sabotira realizaciju Minskih sporazuma, a istovremeno se povećava aktivnost oružanih snaga zemalja NATO-a na teritoriji Ukrajine i na Crnom moru u neposrednoj blizini granica Rusije, naglasila je Zaharova.

- Obratili smo pažnju na agresivnu informativnu kampanju koju su u poslednje vreme pokrenule Ukrajina i niz zapadnih zemalja koje pokušavaju da optuže Rusiju za eskalaciju napetosti u Donbasu i na rusko-ukrajinskoj granici. Kao povod je izabrana pogoršana situacija na istoku Ukrajine koju su izazvale same kijevske vlasti - primetila je Zaharova.  

Osim toga, kao izgovor se koriste i planirane aktivnosti Oružanih snaga Rusije za borbenu obuku, koje se u ovom periodu redovno održavaju u Rusiji i ne prelaze razmere proteklih godina, napomenula je ona.  

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu