OTKRIVENA GOMILA ORUŽJA U AKCIJI ČIŠĆENJA: Teroristi spremili arsenal kao da će da osvoje Damask (VIDEO)

Tanjug

07. 04. 2021. u 21:46

SITUACIJA u regionu je nestabilna već više od godinu dana, a Sirijske vlasti prikazale su velike količine oružja i municije koje su otkrivene u južnom regionu.

ОТКРИВЕНА ГОМИЛА ОРУЖЈА У АКЦИЈИ ЧИШЋЕЊА: Терористи спремили арсенал као да ће да освоје Дамаск (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Izvor iz službe bezbednosti rekao je za Sirijsku arapsku novinsku agenciju (SANA) da je oružje u nedavnim operacijama otkrila Sirijska arapska vojska (SAA) i snage bezbednosti.

- Nedavno je, kroz nekoliko bezbednosnih operacija, zaplenjena velika količina oružja i municije, od kojih je neka bila sakrivena u oblastima u kojima su terorističke grupe delovale, a druge su zaplenjene tokom pokušaja ćelija da okupe neke od svojih terorista radi gađanja područja i položaje SAA - rekao je izvor državnoj agenciji.

Zaplenjeno oružje obuhvatalo je lako naoružanje i municiju različitih vrsta i kalibara, kao i dve protivtenkovske vođene rakete "Fagot" sovjetske proizvodnje i dva bacača plamena sovjetske proizvodnje.

Prošlog meseca sirijske vlasti su otkrile gomilu oružja, uključujući rakete na vođenje, tokom akcije češljanja u zapadnom delu Dare. Prema agenciji SANA, SAA i snage bezbednosti trenutno sprovode dobro osmišljeni plan za osiguranje južnog regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista