AMERIKANCI PRAVE BIOLOŠKO ORUŽJE NA RUSKIM GRANICAMA: Opkolili ih tajnim laboratorijama, niko nema predstavu šta se dešava unutra

Novosti online

07. 04. 2021. u 19:30

RUSIJA ima razloga da veruje da se u laboratorijama koje kontroliše SAD, a koje su raspoređene širom sveta, razvija biološko oružje, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev za "Komersant".

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ БИОЛОШКО ОРУЖЈЕ НА РУСКИМ ГРАНИЦАМА: Опколили их тајним лабораторијама, нико нема представу шта се дешава унутра

Foto: Depositphotos

Patrušev je naglasio da su te laboratorije uglavnom smeštene na granicama Rusije i Kine.

- Amerikanci uveravaju sve da su to istraživački centri u kojima stručnjaci iz SAD pomažu lokalnim naučnicima da se bore protiv opasnih bolesti. Istina je da vlasti zemalja u kojima se ti objekti nalaze nemaju predstavu šta se dešava unutra - rekao je Patrušev.

Takođe je ukazao da se u oblastima gde postoje takve laboratorije pojavljuju bolesti netipične za te regione.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da Moskva ima ozbiljna pitanja u vezi sa vojno-biološkom aktivnošću Pentagona. Takođe su primetili da su američke aktivnosti u Lugarovoj biološkoj laboratoriji u Gruziji u suprotnosti sa obavezama Vašingtona i Tbilisija prema Konvenciji o zabrani biološkog i toksinskog oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)