AMERIKANCI PRAVE BIOLOŠKO ORUŽJE NA RUSKIM GRANICAMA: Opkolili ih tajnim laboratorijama, niko nema predstavu šta se dešava unutra

Novosti online

07. 04. 2021. u 19:30

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ БИОЛОШКО ОРУЖЈЕ НА РУСКИМ ГРАНИЦАМА: Опколили их тајним лабораторијама, нико нема представу шта се дешава унутра

Foto: Depositphotos

RUSIJA ima razloga da veruje da se u laboratorijama koje kontroliše SAD, a koje su raspoređene širom sveta, razvija biološko oružje, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev za "Komersant".

Patrušev je naglasio da su te laboratorije uglavnom smeštene na granicama Rusije i Kine.

- Amerikanci uveravaju sve da su to istraživački centri u kojima stručnjaci iz SAD pomažu lokalnim naučnicima da se bore protiv opasnih bolesti. Istina je da vlasti zemalja u kojima se ti objekti nalaze nemaju predstavu šta se dešava unutra - rekao je Patrušev.

Takođe je ukazao da se u oblastima gde postoje takve laboratorije pojavljuju bolesti netipične za te regione.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da Moskva ima ozbiljna pitanja u vezi sa vojno-biološkom aktivnošću Pentagona. Takođe su primetili da su američke aktivnosti u Lugarovoj biološkoj laboratoriji u Gruziji u suprotnosti sa obavezama Vašingtona i Tbilisija prema Konvenciji o zabrani biološkog i toksinskog oružja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)