POLITIČARI I SMISAO ZA HUMOR: Ko su šaljivdžije među svetskim liderima?

Novosti online

04. 04. 2021. u 20:08

NEKADA se stvara utisak da su politički lideri previše ozbiljni i da su zaboravili da se smeju. Međutim, nije tako. Smisao za humor imaju ima i rukovodstvo raznih zemalja.

ПОЛИТИЧАРИ И СМИСАО ЗА ХУМОР: Ко су шаљивџије међу светским лидерима?

Foto: EPA

U istoriji je bilo mnogo situacija kada je predstavnik određene zemlje iskričavim humorom mogao da nasmeje čitav svet, a ponekad i da ga primora da pocrveni od sramote.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je u nedavnom intervjuu izjavio da Vladimir Putin voli da se šali. Prema njegovim rečima, humor je u Kremlju dobrodošao.

Tako je ruski lider na šaljiv način odgovorio na dvosmislene izjave američkog predsednika Džoa Bajdena i nije podržao njegovu agresivnu retoriku.

Američki predsednik je, podsetimo, u intervjuu za „Ej-Bi-Si“ potvrdno odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“. Ruski predsednik je, reagujući na skandaloznu Bajdenovu izjavu, američkom lideru poželeo dobro zdravlje.

Putin često zbija šale i na račun samog Peskova. Portparol nije navodio primere šaljivih izjava ruskog predsednika, ali je istakao da se Putin „ljudski šali“. 

Smisao za humor nema samo predsednik Rusije. Bivši saudijski ministar energetike Ali el Naimi se jednom prilikom na konferenciji u Hjustonu našalio oko cena sirovina i nestabilne ekonomske situacije u svetu.

- Da mogu da predvidim kada će se kriza završiti, otišao bih u Las Vegas - rekao je ranije ministar.

I portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ume da se našali. Nedavno je na šaljiv način prokomentarisala incident sa američkim liderom Džozefom Bajdenom koji se tri puta spotakao dok se peo u predsednički avion.

- Bajdenov pad na stepenicama predsedničkog aviona jednostavno su objasnili – 'Napolju je veoma vetrovito' – izjavila je predstavnica Bele kuće Karin Žan Pjer. Čudno je da nisu 'ruski hakeri' predvođeni glavnom urednicom televizije RT i novinske agencije 'Rusija sevodnja' Margaritom Simonjan, nego jednostavno vetar - napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Takođe, liderka američke Demokratske stranke Hilari Klinton na šaljiv način je odgovorila na neobično pitanje novinara koji je pitao zbog čega se ona ne znoji.

- Vi ste prvi koji ste shvatili da ja nisam čovek. Odavno su me pokupili u garaži u Palo Alto. Ljudi misle, shvatate, da su sve to smislili Bil Gejts i Stiv Džobs, ali nije tako - rekla je ona.

A američki senator Ted Kruz u šali je rekao ranije da je spreman da pregazi automobilom rivala u predizbornoj kampanji Donalda Trampa.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a