SAD VAKCINISALE PREKO 100 MILIONA LJUDI: Broj obolelih i dalje visok

Tanjug

03. 04. 2021. u 15:35

BAJDENOVA administracija, koja je postavila cilj da u prvih 100 dana na vlasti bude dato 100 miliona vakcina, oborila je još jedan rekord jer je vakcinisano 100 miliona ljudi, javlja Glas Amerike na srpskom.

САД ВАКЦИНИСАЛЕ ПРЕКО 100 МИЛИОНА ЉУДИ: Број оболелих и даље висок

Tanjug-AP

Ipak, broj obolelih od kovida-19 u nekim delovima zemlje i dalje ostaje visok.

"Molim vas, nemojte da upropastimo ovaj napredak za koji smo se toliko trudili i borili. Svi morate biti oprezni", rekao je DŽo Bajden.

Američki predsednik je ranije najavio da namerava da ubrza distribuciju vakcina tako da 90 odsto odraslih bude vakcinsano do 19. aprila, a ostali do 1. maja.

Tokom brifinga u Beloj kući i Bajden i direktorka Centara za kontrolu i prevenciju bolesti Rošel Valeski upozorili su da ne treba popuštati restrikcije. Bajden je rekao da će nastupiti četvrti talas ako se to nastavi.

Širom sveta, potvrđeno je 130 miliona zaraženih korona virusom, a umrlo je 2,8 miliona ljudi. SAD prednjače sa 30,6 miliona zaraženih i više od 554 hiljade umrlih.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti su objavili nova uputstva prema kojima kompletno vakcinisani mogu da putuju bez karantina, ali treba da nose maske i drže distancu.

Kompanijama koje poseduju kruzere rečeno je da mogu da nastave sa putovanjima.

Nekoliko kompanija koje imaju kruzere pritiskalo je Centre za kontrolu i prevenciju bolesti da izdaju nova uputstva, jer ne bez toga ne mogu da rade, podseća Glas Amerike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)