REZULTATI GOTOVI ZA 20 SEKUNDI: Super brzi izraelski tesovi za kovid dobili odobrenje u EU

Tanjug

31. 03. 2021. u 15:34

IZRAELSKA kompanija saopštila je danas da je dobila evropsko odobrenje za svoj brzi test na korona virus i da je spremna da pomogne u pokretanju međunarodnih putovanja.

РЕЗУЛТАТИ ГОТОВИ ЗА 20 СЕКУНДИ: Супер брзи израелски тесови за ковид добили одобрење у ЕУ

AP photo

Ručna mašina SpektraLIT eliminiše potrebu za složenom laboratorijskom opremom, preneo je izraelski dnevnik "Tajms of Izrael".

To znači da bi osoblje na aerodromu koje trenutno ima zadatak da sakuplja uzorke i šalje ih u laboratorije jednostavno imalo mašinu pri ruci i moglo putnicima da da rezultate nakon samo 20 sekundi analize.

Sistem, koji je testiran u 36 bolnica širom sveta, dobio je odobrenje Evropske direktive o medicinskim uređajima za verziju testa za bris, što mu omogućava da počne da se koristi širom Evropske unije.

- Ovo je važna prekretnica za brzo testiranje - rekao je Ejal Zimlihman, lekar u Medicinskom centru Šeba, koji je pomogao u razvoju tehnologije, za izraelski dnevnik.

- Uprkos globalnim naporima za sprovođenje vakcinacije, za kovid-19 su i dalje potrebna brza dijagnostička rešenja kako bi se vratili u normalu, uključujući međunarodna putovanja, a ovo predstavlja važnu prekretnicu - istakao je on.

Zimlihman je rekao da SpektraLIT ima relativno visoku tačnost - 70 do 80 procenata i da će biti vrlo jeftin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju