NAPADAČ IZ KOLORADA PRED SUDOM: Ahmad ćutao, advokat Nevenovog ubice traži procenu mentalnog zdravlja

Tanjug

26. 03. 2021. u 00:09

AHMAD Al Alivi Alisa (21), osumnjičeni za napad u supermarketu u Bolderu u Koloradu, u kojem je ubijeno 10 osoba, uključujući mladića srpskog porekla Nevena Stanišića, prvi put se pojavio danas pred sudom, a njegov advokat tražio je zdravstvenu procenu njegovog mentalnog stanja.

НАПАДАЧ ИЗ КОЛОРАДА ПРЕД СУДОМ: Ахмад ћутао, адвокат Невеновог убице тражи процену менталног здравља

Foto: AP

Na zahtev advokata osumnjičenog Ketrin Herold naredno saslušanje neće biti zakazano u sledeća dva do tri meseca kako bi se omogućilo odbrani da proceni mentalno zdravlje osumnjičenog i dokaze, koje su prikupili istražitelji.

Osumnjičeni za napad nije govorio tokom kratkog saslušanja, osim što je potvrdno odgovorio kada ga je sudija obavestio da je optužen za ubistvo tokom napada, u kojem je ubijen i jedan policajac, kao i za pokušaj ubistva zbog navodnog pucanja na drugog policajca, koji nije povređen.

Okružni tužilac Boldera Majkl Doerti rekao je da vlasti planiraju da podignu i dodatne optužbe, ali nije precizirao šta će one sadržati.

Alisa se nije izjasnio o krivici, a nalazi se u zatvoru, bez prava na kauciju.

Neimenovani zvaničnik policije rekao je za AP da je porodica osumnjičenog prenela istražiteljima da veruju da Alisa pati od neke vrste mentalne bolesti.

Foto: AP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere