ANGELA MERKEL PORUČILA: "Vidi se svetlo na kraju tunela - pobedićemo ovaj virus!"

Tanjug

25. 03. 2021. u 13:31

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel poručila je danas Nemcima da se „vidi svetlo na kraju tunela” i da će „pobediti ovaj virus“, samo dan nakon što je zatražila od zemlje da joj oprosti najavljene stroge mere tokom Uskrsa.

АНГЕЛА МЕРКЕЛ ПОРУЧИЛА: Види се светло на крају тунела - победићемо овај вирус!

Foto AP

Odluka Merkelove u sredu da odustane od planova za produženo zaključavanje tokom praznika kako bi pokušala da obuzda treći talas kovid-19, dogovorena dva dana ranije tokom razgovora sa guvernerima 16 nemačkih država, izazvala je zabrinutost da je izgubila kontrolu nad krizom, piše Rojters.

U 27-minutnom obraćanju poslanicima, ona je rekla da zna koliko je život mnogim ljudima težak, ali ih je pozvala da razmišljaju pozitivno, tvrdeći da vakcine nude izlaz iz krize.

- Biće potrebno još nekoliko meseci, ali svetlost na kraju tunela je vidljiva. Pobedićemo ovaj virus! - rekla je Merkelova poslanicima u donjem domu parlamenta Bundestaga.

Merkel se obratila Bundestagu uoči samita lidera EU zakazanog za danas, najavljujući da će tada biti razgovora o tome kako osigurati da se više vakcina pravi na evropskom tlu.

- Britanske proizvodne lokacije snabdevaju Britaniju, a Sjedinjene Države ne izvoze, pa se oslanjamo na ono što možemo da napravimo u Evropi - rekla je kancelarka, prenosi Rojters.

Ona je dodala da moramo da pretpostavimo da nas virus sa svojim mutacijama može okupirati još dugo, tako da se ovo pitanje proteže mnogo dalje u budućnost.

Takođe, mora se raditi više na tome da se ostatak sveta opskrbi vakcinama, jer će u suprotnom nastajati nove mutacije, od kojih bi se neke mogle pokazati otpornim na vakcine, upozorila je Merkel.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024