SAD GUBE VAZDUŠNI RAT PROTIV RUSIJE: Američki general objasnio zašto

Novosti online

21. 03. 2021. u 22:33

SAD neće moći da se suprotstave Rusiji i Kini u mogućem ratu zbog nedostatka stelt-lovaca, piše časopis „Nešenal interest“.

САД ГУБЕ ВАЗДУШНИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Амерички генерал објаснио зашто

Foto: EPA

Prema navodima autora članka Krisa Ozborna, američko ratno vazduhoplovstvo u celini ima manjak lovaca pete generacije, uprkos činjenici što su tu i F-35 i F-22.

Ekspert smatra da glavni deo avioparka čine avioni četvrte generacije koji nisu u stanju da neprimetno prodru u vazdušni prostor protivnika, uzimajući u obzir dostignuća i ruskih i kineskih sistema protivavzduhoplovne odbrane.

Za nadmoć u vazdušnoj borbi su potrebni brzina, neprimetnost i manevarske sposobnosti, skrenuo je pažnju autor.

Stav Ozborna deli i bivši pilot F-15 i general ratnog vazduhoplovstva Dejvid Deptula.

„Američkom ratnom vazduhoplovstvu su potrebni avioni koji mogu da prodru u zone PVO protivnika“, smatra on.

Moskva ne želi da otkrije sve detalje sistema S-400

Prema mišljenju generala, kineski sistemi HKu-9 i ruski sistemi S-400 zaista mogu da naprave problem zbog nedovoljnog broja američkih aviona.

Istovremeno, Deptula smatra da Rusija i Kina povećavaju flotu aviona pete generacije kao što su Su-57 i J-31 jer, kako je rekao, američki lovci četvrte generacije teško da mogu da pobede u vazdušnoj borbi.

Ranije je „Nešenal interest“ pisao da američki stelt-lovci F-22 i F-35 imaju brojne nedostatke koji ih čine ranjivim za protivnika, kao i da su neke američke letelice lak plen za ruskog lovca Su-57.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)

raca

22.03.2021. 07:03

Pričati o ratu a ne iskusiti ga na svojoj teritoriji je jedno a stvarnost je drugo.Ameri ka dpočnete rat i ptve rakete tresnu na vašu teritoriju počinje haos ,smrt i umiranje a šta onda.Dokle ćete misliti da vam niko ništa ne može.