(FOTO/VIDEO) PUTIN I ŠOJGU U SIBIRU: Mačo odmor ruskog predsednika i ministra odbrane

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu proveli su vikend na odmoru u Sibiru.

(ФОТО/ВИДЕО) ПУТИН И ШОЈГУ У СИБИРУ: Мачо одмор руског председника и министра одбране

Foto: Tanjug/Sputnjik

Po tajgi su se Putin i Šojgu vozili na ,,vezdehodu", transporteru na gusenicama ali su i peške šetali po snegu. Šojgu je ugostio svog predsednika i prijatelja u kući gde on u slobodno vreme rezbari u drvetu.


Retke dane odmora Putin voli da provodi u prirodi i tamo mu obično društvo pravi ministar Šojgu kao i bliski saradnici. U toku letnjih meseci, Putin i Šojgu u Sibirskim rekama idu u ribolov, a u tajgi sakuupljaju gljive.


Zahvaljujući fizičkim aktivnosti i bavljenju sportom Putin je sačuvao dobro zdravlje i ima veliku radnu energiju. On svakodnevno provodi u poslu najmanje po deset sati. Poznato je da Putin svakodnevno pliva u bazenu i vežba. Leti i zimi voli da bude u prirodi, kada mu to radni predsednički grafikon dopušta.

Putin je veliki propagator zdravog načina življenja. On ne pije ni ne puši. Za razliku od predhodnika Borisa Jeljcina, koji se nije štedeo i pićem je upropaštavao zdravlje, Putin i na službenim prijemima samo prisloni čašicu usnama, ali je nikada ne iskapi. Ponekad voli da popije kriglu piva, ali žestoka pića ne konzumira. Redovno se bavi sportom, zimi ide na skijanje i ponekad vodi svoje goste na olimpijska skijališta ,,Krasna Poljana", nedaleko od Sočija, gde su hotele gradili srpski građevinari.

Interesantno je da je Putin počeo da igra hokej u stare dane. Zahvaljujući kondiciji koju ima, on ne izostaje u nastupima ,,predsedničkog tima" u kome igra sa poznatim sportistima , biznismenima u ljudima iz sveta kulture. U toj hokejaškoj ,,komandi" igra i Putinov prijatelj i jedan od najbližih saradnika ministar Šojgu.

Zahvaljujući sportu Putin kome je 68 godina i Šojgu, koji je tri godine mlađi, izgledaju dobro i mnogo mlađe od svojih vršnjaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024