RUSIJA MOŽDA NEĆE NA EVROVIZIJU: Ima li protivzakonitih reči u tekstu pesme? (VIDEO)

Novosti onlajn

20. 03. 2021. u 08:30

RUSKO istražno telo izvestilo je u četvrtak da proučava tužbu koju su zadruge podigle zbog pesme aktivistkinje za ženska prava koja treba zastupati Rusiju.

РУСИЈА МОЖДА НЕЋЕ НА ЕВРОВИЗИЈУ: Има ли противзаконитих речи у тексту песме? (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

Rusiju će zastupati Maniža, pevačica poreklom iz Tadžikistana i aktivistkinja za ženska prava, pesmom pod nazivom "Ruskinja" koja hvali snagu ruskih žena i govori o seksizmu u Rusiji.

Pevačica, koja se zauzima za prava LGBT osoba, bila je zasuta ksenofobnim i seksističkim uvredama pošto je nominovana zahvaljujući glasanju publike na ruskoj televiziji.

Ruska istražna komisija, telo zaduženo za najteža kaznena dela, saopštila je u četvrtak da su dobili tužbu u vezi s tom pesmom.

U tužbi se traži da komisija preispita "ima li protivzakonitih reči u tekstu pesme pevačice Maniže".

- To će se ispitati u skladu sa zakonskom procedurom - rekla je zvaničnica istražne komisije Svetlana Petrenko, prenose ruske novinske agencije.

U utorak je zadruga ratnih veterana, u dogovoru s ministarstvima unutrašnjih poslova i odbrane te sa sigurnosnim službama, pozvala istražnu komisiju u otvorenom pismu da pokrene kazneni postupak.

Organizacija među ostalim ocenjuje da pevačica "podstiče napetosti i međuetničko neprijateljstvo".

Zadruga pravoslavnih žena istakla je u četvrtak u otvorenom pismu da "izgled pevačice na pozornici vređa i grubo ponižava žene u Rusiji".

Zadruga dodaje da tekst pesme "otvoreno ismeva rusku duhovnost i kulturu", podstiče na "mržnju prema muškarcima i time razara temelje tradicionalne porodice".

https://www.youtube.com/watch?v=l01wa2ChX64&t=4s

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku