HAOS NA KIPRU ZBOG PESME ZA EVROVIZIJU: Pravoslavna crkva nezadovoljna jer glorifikuje satanu

Tanjug

03. 03. 2021. u 17:27

KIPARSKA pravoslavna crkva izrazila je protivljenje zbog pesme predstavnika te zemlje na ovogodišnjem takmičenju za Pesmu Evrovizije jer, kako tvrdi, glorifikuje satanu.

ХАОС НА КИПРУ ЗБОГ ПЕСМЕ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ: Православна црква незадовољна јер глорификује сатану

Foto: Printskrin/Jutjub

Numera nosi španski naziv "El Dijablo", što znači đavo, a izvodi grčka pevačica Elena Cagrinuo. Do sada je onlajn peticiju za njeno povlačenje potpisalo 16.500 ljudi.

- Ovo je glorifikacija fatalističke predaje i potčinjavanja đavolskim silama - saopštio je Sveti sinod Kiparske pravoslavne crkve i pozvao Vladu da iskoristi svoj uticaj kako bi se povukla pesma sa takmičenja.

Vladini zvaničnici odgovorili su da poštuju stav onih koji se ne slažu sa pesmom, ali da njeno povlačenje ne dolazi u obzir, prenosi Rojters.

- Vlada potpuno poštuje kreativne, intelektualne i umetničke slobode koje ne mogu biti pogrešno interpretirane ili ograničene zbog naziva pesme - rekao je portparol Vlade Viktoras Papadopulos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!