IRANCI TESTIRAJU DRONOVE NA DŽIHADISTIMA: Tajna operacija Revolucionarne garde, uzleteli sa "T4" pravo u borbu

Novosti online

19. 03. 2021. u 14:29

KORPUS čuvara Islamske revolucije (Iranska revolucionarna garda) je testirao borbene bespilotne letelice u centralnoj sirijskoj provinciji Homs.

ИРАНЦИ ТЕСТИРАЈУ ДРОНОВЕ НА ЏИХАДИСТИМА: Тајна операција Револуционарне гарде, узлетели са Т4 право у борбу

Foto: Depositphotos

Kako piše "Saut Front", pozivajući se na "Aj of Eufrat", dva iranska drona su poletela iz sirijske vazduhoplovne baze T4 (Tijas ili Tajfor) u provinciji Homs. Ovom testu su prisustvovali viši oficiri Revolucionarne garde i Sirijske arapske armije.

Dronovi su izveli udare na za sada neidentifikovane ciljeve u pustinji Homs, koja se nalazi na granici istoimene provincije i zapadnog dela Deir ez Zora. U toj oblasti su aktivne ćelije Islamske države.

- U vazduhoplovnoj bazi T4 trenutno se nalazi šest iranskih bespilotnih letelica proizvedenih u Iraku. U Siriju su dopremljene kamionima - rekao je izvor za "Aj of Eufrat".

Od samog početka sukoba u Siriji iranski dronovi aktivno izvode operacije u toj zemlji.

Iranske snage se verovatno pripremaju za napad na sve aktivnije ćelije Islamske države u centralnoj i istočnoj Siriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama