PAPA PROGOVORIO O SIRIJI: Ovo je jedna od najgorih humanitarnih kriza - moramo ukazati "delić nade" iscrpljenom stanovništvu

Novosti onlajn

14. 03. 2021. u 18:40

POGLAVAR Rimokatoličke crkve papa Franja izjavio je da je građanski rat u Siriji jedna od najgorih humanitarnih kriza današnjeg vremena.

ПАПА ПРОГОВОРИО О СИРИЈИ: Ово је једна од најгорих хуманитарних криза - морамо указати делић наде исцрпљеном становништву

Foto: EPA

Papa je rekao da bi deset godina od izbijanja rata u Siriji trebalo da podstakne sve da potraže "delić nade" za tu opustošenu zemlju, prenio je Rojters.

- Od srca ponavljam svoj apel kako bi sve strane u sukobu pokazale znak dobre volje, tako da bi se delić nade mogao ukazati iscrpljenom stanovništvu - rekao je papa tokom nedeljne molitve na Trgu Svetog Petra.

U Siriji se dogodila "svaka vrsta nasilja i ogromna patnja stanovništva, posebno najugroženijih, kao što su deca, žene i stari", rekao je papa, koji se prošlog ponedeljka vratio iz posete susednom Iraku.

Poglavar Rimokatoličke crkve je pozvao međunarodnu zajednicu da se "odlučno" posveti prekidu borbi i pomogne u obnovi i ekonomskom oporavku zemlje.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni