AMERIČKA STUDIJA POKAZALA: Pacijenti sa super antitelima imuni na kovid

Tanjug

11. 03. 2021. u 22:44

MENADŽER komunikacija sa univerziteta DŽordž Mejson u Ferfeksu u američkoj državi Virdžinija Johan Holis (54) u julu je shvatio da spada u retku kategoriju ljudi čija bi krv mogla da pomogne naučnicima da shvate korona virus i eventualno pomognu ljudima koji obole.

АМЕРИЧКА СТУДИЈА ПОКАЗАЛА: Пацијенти са супер антителима имуни на ковид

Foto AP

On je bio vrlo iznenađen kada je saznao da je pobedio kovid, a da nije imao saznanje da je opasan virus uopšte ušao u njegov organizam.

Holisova krv je puna takozvanih super-antitela koja neutralizuju kovid, čak i kad bi im se krv razredila 10.000 puta, rekao je patolog sa DŽordž Mejson univerziteta Lans Liota, preneo je En-Bi-Si.

- Holisa izgleda ne može da dotakne korona virus- rekao je Liota.

U pitanju je medicinski fenomen koji se može naći u manje od pet odsto stanovništva koji su bili u dodiru sa kovidom, pokazala je studija, čime je Holisova krv vredan resurs u traženju leka protiv ove bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Lekarka

11.03.2021. 23:15

Lek protiv COVID virusa postoji. To je zajednicki protokol i srazmera nekoliko lekova. Medjutim pitanje je, da li se on isplati farmaceutskim kompanijama, jer je veoma jeftin za proizvodnju i ima ga vec po apotekama?!