RUSIJA IM SMETA SAMO ZBOG TOGA ŠTO POSTOJI: Putin razotkrio podle akcije zapadnih sila

Novosti online

11. 03. 2021. u 15:42

NEKE zemlje pokušavaju da ograniče Rusiju „samo zbog toga što ona postoji“, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

РУСИЈА ИМ СМЕТА САМО ЗБОГ ТОГА ШТО ПОСТОЈИ: Путин разоткрио подле акције западних сила

Foto: EPA

- Poslednji događaji ili događaji poslednjih godina, povezani sa određenim politički motivisanim ograničenjima u ekonomskoj delatnosti na svetskim tržištima i protiv naše zemlje podstiču nas na to što donosi pozitivne rezultate, odnosno da delujemo u pravcu koji vodi do pozitivnih rezultata, kao što je, na primer, zamena uvoznih za domaće proizvode. Najvažnija stvar u našoj reakciji na politički motivisana ograničenja u privredi koja se, uzgred rečeno, uvode samo zbog toga što postojimo i što pokazujemo sposobnost da štitimo svoje nacionalne interese, jer se tu u stvari ne radi ni o čemu drugom, nije supstitucija uvoza. Iako je to izuzetno važno - rekao je Putin.

On smatra da je mnogo važniji rezultat sankcija stvaranje konkurentnih uslova za poslovanje u zemlji, stvaranje uslova za privlačenje investicija.

Takođe je rekao da je Rusija zainteresovana za stabilne odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, zbog čega bi želela da se u toj zemlji okončaju unutrašnje nesuglasice. On je podsetio na upad u Kongres, rekavši da je 150 ljudi uhapšeno i da im preti kazna zatvora od 15 do 25 godina.

- Da li će se sve unutrašnje nesuglasice tamo završiti na tome ili ne? Ne znamo, ali želimo da se završe, jer smo zainteresovani za stabilne odnose sa svim našim glavnim partnerima - istakao je ruski lider.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSI NADIRU: Ukrajina užurbano gradi novu liniju odbrane