RUSIJA IM SMETA SAMO ZBOG TOGA ŠTO POSTOJI: Putin razotkrio podle akcije zapadnih sila

Novosti online

11. 03. 2021. u 15:42

NEKE zemlje pokušavaju da ograniče Rusiju „samo zbog toga što ona postoji“, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

РУСИЈА ИМ СМЕТА САМО ЗБОГ ТОГА ШТО ПОСТОЈИ: Путин разоткрио подле акције западних сила

Foto: EPA

- Poslednji događaji ili događaji poslednjih godina, povezani sa određenim politički motivisanim ograničenjima u ekonomskoj delatnosti na svetskim tržištima i protiv naše zemlje podstiču nas na to što donosi pozitivne rezultate, odnosno da delujemo u pravcu koji vodi do pozitivnih rezultata, kao što je, na primer, zamena uvoznih za domaće proizvode. Najvažnija stvar u našoj reakciji na politički motivisana ograničenja u privredi koja se, uzgred rečeno, uvode samo zbog toga što postojimo i što pokazujemo sposobnost da štitimo svoje nacionalne interese, jer se tu u stvari ne radi ni o čemu drugom, nije supstitucija uvoza. Iako je to izuzetno važno - rekao je Putin.

On smatra da je mnogo važniji rezultat sankcija stvaranje konkurentnih uslova za poslovanje u zemlji, stvaranje uslova za privlačenje investicija.

Takođe je rekao da je Rusija zainteresovana za stabilne odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, zbog čega bi želela da se u toj zemlji okončaju unutrašnje nesuglasice. On je podsetio na upad u Kongres, rekavši da je 150 ljudi uhapšeno i da im preti kazna zatvora od 15 do 25 godina.

- Da li će se sve unutrašnje nesuglasice tamo završiti na tome ili ne? Ne znamo, ali želimo da se završe, jer smo zainteresovani za stabilne odnose sa svim našim glavnim partnerima - istakao je ruski lider.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)