SPUTNJIK V PRED VRATIMA EU: Evropska agencija za lekove započela procenu ruske vakcine

Tanjug

04. 03. 2021. u 11:11

EVROPSKA agencija za lekove (EMA) je danas saopštila da je počela da razmatra dokumentaciju vakcine Sputnjik V koju je razvio ruski Gamaleja institut, kako bi odobrila dozvolu za upotrebu u Evropskoj uniji, javila je agencija Rojters.

СПУТЊИК V ПРЕД ВРАТИМА ЕУ: Европска агенција за лекове започела процену руске вакцине

Foto: EPA

Ruski fond za direktne investicije saopštio je da će EMA proceniti usklađenost Sputnjika V sa standardnima EU kada je reč o efikasnosti, bezbednosti i kvalitetu, prenosi agencija RIA Novosti.

Mađarska i Slovačka su već odobrile primenu Spunjika V, ne čekajući da vakcinu odobri EMA.

Ruska novinska agencija navodi da je Sputnjik V do sada registrovan u 42 države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku