JEZIVI ZVUK JE POSLEDNJE ŠTO NEPRIJATELJ ČUJE: Američki mediji zaprepašćeni "kricima" ruskog Su-57 (VIDEO)

Novosti online

02. 03. 2021. u 20:13

NOVINARI američkog lista "Popular Mechanics" skrenuli su pažnju na zvuk, koji se emituje tokom leta ruskog lovca pete generacije Su-57.

ЈЕЗИВИ ЗВУК ЈЕ ПОСЛЕДЊЕ ШТО НЕПРИЈАТЕЉ ЧУЈЕ: Амерички медији запрепашћени крицима руског Су-57 (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Komentarišući snimak leta četiri aviona na maloj visini, autori teksta su naglasili da se na videu čuje nešto slično kriku mitskog bića banši ili na rad motora vanzemaljskog broda.

- Novi lovac izdaje neobično snažan zaglušujući zvuk dok se približava. Kada se avion pojavi on prelazi u jeziv krešendo - navodi se u članku.

Prema rečima autora, snimak je bio napravljen, kako se pretpostavlja, u junu 2020. godine tokom priprema za vojnu paradu u Moskvi.

Ruski višenamenski lovac Su-57 je avion pete generacije, stvoren uz pomoć stelt tehnologija. Lovac Su-57 je univerzalna letelica, koja sa jednakim uspehom može da rešava i zadatke sticanja nadmoći u vazduhu, kao i zadatke presretanja meta male veličine uz gađanje kopnenih ciljeva.

Avion ima sve karakteristike pete generacije - smanjenu radarsku vidljivost, sveobuhvatan pregled radarskog sistema, mogućnost integracije u jedinstveni informativni prostor operacije vazduh-zemlja, super-manevrisanje, kao i „pametnu“ pilotsku kabinu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije