DRAMATIČNO UPOZORENJE PAPE FRANJE: Svetu preti novi potop - evo gde grešimo!

Novosti online

02. 03. 2021. u 18:08

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ПАПЕ ФРАЊЕ: Свету прети нови потоп - ево где грешимо!

Foto: EPA

PAPA Franja poslao je upozorenje čovečanstvu da svetu preti propast, novi potop. Za razliku od biblijskog potopa, koji je bio plod božanskog gneva, ovaj put bi do njega mogao da dovede čovek usled klimatskih promena.

Upozorenje poglavara Rimokatoličke crkve poslato je u knjizi Marka Poce, koja treba da bude objavljena ovog meseca. Poca, koji je takođe sveštenik, kapelan zatvora u Padovi, napisao je knjigu razgovora sa papom „O gresima i vrlinama“, čije izvode je objavio italijanski „Korijere dela sera“.

Papa Franja navodi da bi čovečanstvo moralo da obrati pažnju na globalno zagrevanje, korupciju i nepravdu u svetu.

Podsećajući na biblijski potop, papa je pozvao na razmišljanje o rastu temperatura i topljenju glečera kao opasnoj pretnji, pre nego što postane kasno.

Ukoliko ljudi ne promene svoj odnos prema tom pitanju, Bog će „počistiti“ svet od korupcije i nepravde, naveo je rimski pontifeks.

Stvari poput razboritosti, saosećanja i empatije ne bi trebalo zaboraviti kada se bavite svetskim problemima, dodao je on.

Papa je pozvao i na očuvanje vere, jer je, kako je naveo, „prirodno da hrišćani imaju nedoumice o veri i Bogu, ali da i pored njih ne odustaju od vere“.

Izvodi iz knjige objavljeni su uoči papine posete Iraku, prve zvanične posete rimokatoličkog poglavara drugoj državi od početka pandemije virusa korona.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SAMO KAZEM

02.03.2021. 18:35

Vatikan je,do juce,prekjuce,zivog spaljivao svakog ko je tvrdio da je zemlja okrugla i da se krece...E,a sad se razumeju u sve nauke,pa upozoravaju na klimatske promene,globalno zagrevanje,ozonske rupe,efekat staklene baste,poplave,potop...Ma,u sve se razumeju i mesaju...!!!Cekam samao da vidim kad ce javno da za sva zla i ove promene optuze Ruse,Srbe i PRAVOSLAVLJE!!!