SKANDALOZNO: Evropa odustaje od moralne obaveze da drugima dostavi vakcine?!

Novosti online

28. 02. 2021. u 13:07

СКАНДАЛОЗНО: Европа одустаје од моралне обавезе да другима достави вакцине?!

Foto: Depositphotos

LIDERI Evropske unije smatraju da treba zabraniti izvoz vakcina iz Evrope i postaviti ultimatum nepouzdanim proizvođačima jer je u zemljama članicama do sada vakcinisano samo šest odsto stanovnika, za razliku od drugih zemalja gde je taj pronecat daleko veći.

Zabranu izvoza vakcina su već uvele SAD i Velika Britanija, a zaključak lidera Italije, Francuske, Nemačke i još nekih članica EU na upravo održanom zasedanju je bio da "ako se nema kud, takođe mora se odustati od moralne obaveze da vakcinu dostavljaju zemljama širom sveta", javili su mediji u EU.

U prilog ovakvom mogućem raspletu je i činjenica da ne samo da raste nezadovoljstvo građana i privrede zbog veoma sporog vakcinisanja u Uniji, već je i solidaran UN program Kovaks potpuno zakazao i tek pre tri dana je Gana prva u svetu preko tog sistema dobila simboličnih 600.000 doza vakcine protiv korona virusa.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Ja sam

28.02.2021. 13:40

Хуманизам у који су се вазда клели пада као кула од карата чим се појави први проблем. „Просветљена" Европа.

normalno

28.02.2021. 14:35

@Ja sam - Bog je prvo sebe stvorio pa onda cijeli svijet u evropi se proizvodi skoro sve cjepivo a najmanje cijepljenih pogledajte englesku i SAD koliko imaju cijepljenih pfajzer i moderna sve isporučuju americi i englezima tako treba i evropa tvornice koje prizvode na teritoriju evropske trebaju poštivati barem to dogovorenu isporuku cjepiva a ne pedeset posto

Eksokustodijan

02.03.2021. 12:06

@normalno - Колико год да мрзим "cijepiva", "cijepljenje", "cijeli svijet", tvornice и "poštivanje" сматрам да има логике да се забрани извоз дак се већина локалних абориџинa не шприцује. Најнормалније је да добробит сопственог плебса буде приоритетна у односу на туђи плебс. Логично, "kaj ne"??

Milan

28.02.2021. 14:13

Ova EU nije ni nalik nekoj normalnoj organizaciji nazalost. Sve vise mislim da se trebamo drzati po strani i ne uclanjivati se u nju. Mozemo da sklopimo npr neki savez sa madjarima i rumunima, i nama dosta

DEKI

01.03.2021. 13:51

Evropska unija nepostoji ,Amerikanci ucenjuje ceo svet . Amerika je mrtva zemlja bez ratova po celom svetu ,Americi treba uvesti demokratske sankcije.