RUSKI SPECIJALCI GAZE SVE PRED SOBOM: Pet kilometara na skijama, a onda napad iz zasede (VIDEO)

Novosti online

27. 02. 2021. u 16:23

РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ ГАЗЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Пет километара на скијама, а онда напад из заседе (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Zvezda TV

PRIPADNICI specijalnih snaga Rusije na vežbama kod Novosibirska pokazali su veštine kamufliranja i napada iz zasede, prenosi televizija „Zvezda“.

Zadatak jedinice je bio da sa što manje buke presretne „neprijateljski“ kamion u kome su se nalazila tajna dokumenta.

Do mesta akcije specijalci su stigli na skijama, prešavši više od pet kilometara. Kako ne bi privukli pažnju, vojnici nisu pucali – popeli su se na kamion, otvorili vrata i preuzeli kontrolu nad vozilom.

Nakon što su zaustavili kamion, grupa specijalaca je opkolila vozilo i uhvatila uslovnog protivnika. Vežba je uspešno realizovana.

Danas se u Rusiji obeležava Dan Snaga za specijalne operacije. One su zvanično formirane u martu 2013. godine. To je zasebna struktura, koja ne pripada nijednom rodu ni ogranku Oružanih snaga Rusije.

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je vojnicima i veteranima Snaga za specijalne operacije njihov profesionalni praznik.

- Iskreno želim da vam se zahvalim na besprekornoj službi, nepokolebljivoj odanosti vojnoj dužnosti i položenoj zakletvi - navodi se u čestici ruskog lidera.

On je istakao da je formiranje Snaga za specijalne operacije bio odgovor na izazov vremena i ozbiljne izmene u prirodi vojnih pretnji i načinima vođenja oružane borbe. Rusija sada ima jedinstvene mogućnosti za rešavanje zadataka od posebnog značaja, naglasio je Putin.

Dan Snaga za specijalne operacije u Rusiji se obeležava od 2015. godine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)