"GORELE" ULICE BARSELONE: Demonstranti zbog zatočenog repera gađali policiju flašama i kamenjem (FOTO/VIDEO)

Novosti online

25. 02. 2021. u 00:48

DEMONSTRANTI u Barseloni gađali su policiju flašama i kamenjem i zapalili kontejnere za đubre u predgrađima Barselone Vilanova i La Geltru, saopštila je policija u sredu uveče.

ГОРЕЛЕ УЛИЦЕ БАРСЕЛОНЕ: Демонстранти због заточеног репера гађали полицију флашама и камењем (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter

Policija je pozvala lokalno stanovništvo da se drže podalje od „nasilnih grupa“ u blizini umetničke škole u gradu zbog svoje bezbednosti.

Protesti su održani i u katalonskom gradu Manresa severno od Barselone, gde su se okupljali demonstranti u blizini policijske stanice i navodno bacali petarde na kombije policajaca.

​U španskoj pokrajini Kataloniji već devetu noć zaredom održavaju se protesti zbog hapšenja repera Pabla Hasela zbog vređanja monarhije i pozivanja na terorizam na Tviteru.

Na više lokacija u Barseloni održani su protesti za vreme fudbalske utakmice između Barselone i Elčea na stadionu Kamp Nou.

​Međutim, protesti u sredu bili izrazito mirniji nego prethodnih noći u glavnom gradu Katalonije.

U neredima u Barseloni tokom poslednje nedelje zabeleženi su požari na ulicama, napadi na policiju, pljačke prodavnice i provaljivanje u banke, a jedna žena demonstrant je izgubila oko nakon što ju je navodno pogodio policajac gumenim metkom. Uhapšeno najmanje 110 ljudi tokom protesta, prenosi RT.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZRAEL NOĆAS RAKETAMA GAĐAO SIRIJU: Na meti bile lokacije protivvazdušne odbrane