UKRAJINA SPREMA KRVAVI NAPAD: Vrhovni komandant Oružanih snaga najavio juriš na gradove!

Novosti online

22. 02. 2021. u 21:16

УКРАЈИНА СПРЕМА КРВАВИ НАПАД: Врховни командант Оружаних снага најавио јуриш на градове!

Foto: EPA

VRHOVNI komandant Oružanih snaga Ukrajine general Ruslan Homčak izjavio je da se vojska priprema za ofanzivne operacije u gradskim uslovima.

- Što se tiče ofanzivnih operacija, prošle godine smo započeli pripremu svih borbenih vojnih jedinica za ofanzivne operacije u gradskim područjima - rekao je Homčak, prenosi ukrajinski „Peti kanal“.

General nije precizirao na koje gradove će jurišati ukrajinska vojska. Prema njegovim rečima, to je neophodno kako bi bili spremni „za sve varijante razvoja situacije“.

Ranije su u Donjeckoj Narodnoj Republici izjavili da je počelo zaoštravanje situacije u Donbasu. Na komandanta bataljona Narodne milicije DNR izvršen je pokušaj atentata 15. februara, a ujutru 19. februara ukrajinske oružane snage granatirale su mesto Gorlovka iz minobacača. Predstavnik Rusije u kontakt grupi za Donbas Boris Grizlov istakao je da ukrajinske vlasti vode politiku eskalacije sukoba. Grizlov je situaciju na kontakt liniji nazvao izuzetno teškom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Ja sam

23.02.2021. 00:08

Каквог смисла има да најавиш офанзиву и даш непријатељу времена да се припреми за одбрану??

Gio

24.02.2021. 23:32

Da će biti krvav biće, mislim nogo više po ukrajince. Lako je matorim političarima da šalju mlade vojnike u smrt, kad će ti političari biti u svojim bunkerima. Nadam se da su ukrajinski generali pri sebi kao onaj što je otišao iz vojske, otkrivši javnosti u koliko se lošoj situaciji nalazi vojska ukrajine, jer neće da učestvuje u pokolju mladih ljudi koji je neminovan u ovom slučaju. Ne znam koji normalan čovek može da reši da napadne rusiju i da se nada pobedi? Bio rusofil, ne bio, to su činjenice nema tu igrica, i nema tu daj da probamo pa da vidimo.