UKRAJINA SPREMA KRVAVI NAPAD: Vrhovni komandant Oružanih snaga najavio juriš na gradove!

Novosti online

22. 02. 2021. u 21:16

VRHOVNI komandant Oružanih snaga Ukrajine general Ruslan Homčak izjavio je da se vojska priprema za ofanzivne operacije u gradskim uslovima.

УКРАЈИНА СПРЕМА КРВАВИ НАПАД: Врховни командант Оружаних снага најавио јуриш на градове!

Foto: EPA

- Što se tiče ofanzivnih operacija, prošle godine smo započeli pripremu svih borbenih vojnih jedinica za ofanzivne operacije u gradskim područjima - rekao je Homčak, prenosi ukrajinski „Peti kanal“.

General nije precizirao na koje gradove će jurišati ukrajinska vojska. Prema njegovim rečima, to je neophodno kako bi bili spremni „za sve varijante razvoja situacije“.

Ranije su u Donjeckoj Narodnoj Republici izjavili da je počelo zaoštravanje situacije u Donbasu. Na komandanta bataljona Narodne milicije DNR izvršen je pokušaj atentata 15. februara, a ujutru 19. februara ukrajinske oružane snage granatirale su mesto Gorlovka iz minobacača. Predstavnik Rusije u kontakt grupi za Donbas Boris Grizlov istakao je da ukrajinske vlasti vode politiku eskalacije sukoba. Grizlov je situaciju na kontakt liniji nazvao izuzetno teškom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku