"MATEMATIKA JE RASISTIČKA NAUKA!" Bil Gejts finansira projekat po kom je dobijanje objektivnog odgovora primer "bele nadmoći"

D. VUJIČIĆ

21. 02. 2021. u 11:21

ZVUČI kao loš štos i čisto ludilo ali je istina. Prema pisanju "Nešnl fajla", Fondacija "Bil i Melinda Gejts" finansira aktivističku obrazovnu grupu koja veruje da je matematika rasistička i da je dobijanje objektivnog odgovora primer "bele nadmoći".

МАТЕМАТИКА ЈЕ РАСИСТИЧКА НАУКА! Бил Гејтс финансира пројекат по ком је добијање објективног одговора пример беле надмоћи

Foto Ilustracija

Konglomerat od 25 obrazovnih organizacija pod nazivom Pathvai to Ekuitable Math Instructions tvrdi da je insistiranje da učenici pronađu tačan odgovor u matematičkim zadacima "u osnovi rasistička praksa".

Na veb-lokaciji ove organizacije, Fondacija "Bil i Melinda Gejts" navedeni su kao jedini donator.

"U stvari, tokom protekle decenije, Fondacija Gejtsovih dodelila je preko 140 miliona dolara različitim grupama povezanim sa Pathvai-om. Njihovi "antirasistički resursi" u epicentru su novog kursa obuke za nastavnike koji nudi Oregonsko ministarstvo obrazovanja širom države ", izveštava "Nešnl fajl".

Tri najistaknutije organizacije koje dobijaju novac "filantropa" su The Education Trust, Teach Plus i VestEd.

Kako se objašnjava dalje, Fondacija milijardera finansira grupu aktivista koji veruju da je matematika rasistička. Oni "koncept matematike kao čisto objektive nauke" smatraju "nedvosmisleno netačnim" i tvrde da je fokus na tačnosti i "pravi odgovor" primer prevlasti belih.

LUDILO U ŠKOLAMA

BORBA protiv rasizma podržana velikim grantovima humanitarnih organizacija iz velikih "rasno osvešćenih" uglavnom IT preduzeća zahuktava se u američkom obrazovnom sistemu.

Direktor škole Ist Sajd u Njujorku poslao je belim roditeljima manifest u kojem ih poziva da postanu "izdajnici bele rase" i zalažu se za potpuno "ukidanje pojma belih ljudi"simbola ugnjetavanja manjina. U osnovnoj školi u Virdžiniji uči se da su osobine poput "objektivnosti" i "perfekcionizma" u stvari "rasističke" karakteristike nadmoći bele rase.

Vodič za nastavnike, koji je izradio Pathvai pod nazivom "Demontiranje rasizma u uputstvima iz matematike", tvrdi da se matematika "koristi za podržavanje kapitalističkih, imperijalističkih i rasističkih stavova". Nastavnici su prema ovim edukatorima u važećoj matematici upućeni da krive ne bele učenike koji pogrešno odgovaraju na "bele supremacističke aktuelne prakse". U osnovi nastavnici su često u prilici da manjine optužuju za "nedovoljno postignuće u nauci".

Tako je recimo u okrugu San Dijega stupilo na snagu pravilo da se ocene ukidaju. Do odluke je došlo pošto je otkriveno da se samo sedam odsto ocena D ili F dobili beli učenici, dok je 23% otišlo Indijancima, 23% loših ocena hispanoamerikancima, a 20% crnim studentima .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju