BOJEVOM MUNICIJOM NA DEMONSTRANTE: U Mjanmaru ubijene najmanje dve osobe, sukob trajao nekoliko sati (FOTO)

Tanjug

20. 02. 2021. u 17:02

U DANAŠNjOJ intervenciji policije bojevom municijom i gumenim mecim u gradu Mandaleju u Mjanmaru ubijeno je najmanje dvoje demonstranta, a nekoliko ih je teško povređeno, javljaju svetske agencije, navodeći da je sukob između pripadnika snaga bezbednosti i demonstranata trajao više sati.

БОЈЕВОМ МУНИЦИЈОМ НА ДЕМОНСТРАНТЕ: У Мјанмару убијене најмање две особе, сукоб трајао неколико сати (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP Photo

Protesti zbog vojnog puča u Mjanmaru se ne smiruju, demonstranti su izašli na ulice i danas u većem broju gradova, a među njima su pripadnici etničkih manjina, pisci, pesnici i radnici, svi jedinstveni u zahtevu da se okonča vladavina vojne hunte i oslobode premijerka Aung San Su Ći i drugi politički pritvorenici, preneo je BiBiSi.

Nasilje u Mandaleju izazvano je nakon što je juče jedna mlada žena izgubila život i postala prva žrtva višednevnih protesta protiv vojne hunte.

Agencija Rojters prenosi da je jedan lekar izjavio za sajt "Irrawaddy news" da se nekoliko ljudi sa protesta žalilo na tegobe izazvane suzavcem i da je jedna osoba ranjena tokom intervencije policie.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi