BAJDEN NAORUŽAVA UKRAJINU: Kremlj se oglasio i poslao važno upozorenje

Novosti online

20. 02. 2021. u 13:18

AMERIKA ne krije namere da pomogne Kijevu kako bi povećao svoj ofanzivni potencijal iako Ukrajini niko ne preti, ocenili su u Kremlju.

БАЈДЕН НАОРУЖАВА УКРАЈИНУ: Кремљ се огласио и послао важно упозорење

Džo Bajden / Foto AP

- Sjedinjene Države ne kriju svoje konstantne namere da pruže svaku moguću pomoć Ukrajini u cilju jačanja ofanzivnog vojnog potencijala Kijeva. Takva pomoć iz Amerike stiže u Ukrajinu - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Podsetimo, ranije danas oglasio se i šef Pentagona Lojd  Ostin koji je obećao ukrajinskom ministru odbrane Andreju Taranu pomoć u borbi protiv „ruske agresije“.

Pri tome, dodao je Peskov, Ukrajini niko ne preti.

- A s druge strane, to provocira usijane glave u Ukrajini, koje stoje iza represivnih mera u zemlji. To ih podstiče da budu agresivni, konkretno i kada je reč o rešavanju problema na jugo-istoku zemlje. To protivreči svemu i ni na koji način ne doprinosi stabilnosti i predvidivosti u srcu Evrope - rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da se zbog tih represivnih mera u Ukrajini dramatično pogoršava i ekonomska situacija.

Dodao je i da se represivne mere primenjuju i protiv novinara i vodećih političara i u tom kontekstu istakao da Moskvu brine to što su sankcije uvedene i protiv lidera stranke „Opoziciona platforma – za život“ Viktora Medvedčuka.

Podsetimo, prethodno je ukrajinski lider Vladimir Zelenski početkom februara sproveo odluku SNBO o uvođenju sankcija u trajanju od pet godina protiv televizija „112 Ukraina“, „Njuzvan“ i „ZIK“ i njihovog vlasnika – poslanika Vrhovne rade Tarasa Kozaka. TV kanali su prestali da se emituju, ali su ostali dostupni na Jutjubu.

Upitan da li se i u Rusiji dešava to što izaziva zabrinutost u Ukrajini, Peskov je odgovorio da u Rusiji niko ne zatvara medije, ne uvodi sankcije svojim građanima, ne otima vlasništvo, te je glupo praviti paralele sa Ukrajinom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!