BAJDEN NAORUŽAVA UKRAJINU: Kremlj se oglasio i poslao važno upozorenje

Novosti online

20. 02. 2021. u 13:18

AMERIKA ne krije namere da pomogne Kijevu kako bi povećao svoj ofanzivni potencijal iako Ukrajini niko ne preti, ocenili su u Kremlju.

БАЈДЕН НАОРУЖАВА УКРАЈИНУ: Кремљ се огласио и послао важно упозорење

Džo Bajden / Foto AP

- Sjedinjene Države ne kriju svoje konstantne namere da pruže svaku moguću pomoć Ukrajini u cilju jačanja ofanzivnog vojnog potencijala Kijeva. Takva pomoć iz Amerike stiže u Ukrajinu - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Podsetimo, ranije danas oglasio se i šef Pentagona Lojd  Ostin koji je obećao ukrajinskom ministru odbrane Andreju Taranu pomoć u borbi protiv „ruske agresije“.

Pri tome, dodao je Peskov, Ukrajini niko ne preti.

- A s druge strane, to provocira usijane glave u Ukrajini, koje stoje iza represivnih mera u zemlji. To ih podstiče da budu agresivni, konkretno i kada je reč o rešavanju problema na jugo-istoku zemlje. To protivreči svemu i ni na koji način ne doprinosi stabilnosti i predvidivosti u srcu Evrope - rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da se zbog tih represivnih mera u Ukrajini dramatično pogoršava i ekonomska situacija.

Dodao je i da se represivne mere primenjuju i protiv novinara i vodećih političara i u tom kontekstu istakao da Moskvu brine to što su sankcije uvedene i protiv lidera stranke „Opoziciona platforma – za život“ Viktora Medvedčuka.

Podsetimo, prethodno je ukrajinski lider Vladimir Zelenski početkom februara sproveo odluku SNBO o uvođenju sankcija u trajanju od pet godina protiv televizija „112 Ukraina“, „Njuzvan“ i „ZIK“ i njihovog vlasnika – poslanika Vrhovne rade Tarasa Kozaka. TV kanali su prestali da se emituju, ali su ostali dostupni na Jutjubu.

Upitan da li se i u Rusiji dešava to što izaziva zabrinutost u Ukrajini, Peskov je odgovorio da u Rusiji niko ne zatvara medije, ne uvodi sankcije svojim građanima, ne otima vlasništvo, te je glupo praviti paralele sa Ukrajinom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života