IZMIŠLJOTINAMA O NAVALJNOM "OBUZDAVAJU" RUSIJU: Pričama o trovanju pravdaju militarizaciju budžeta zemalja NATO

Novosti online

19. 02. 2021. u 13:37

ИЗМИШЉОТИНАМА О НАВАЉНОМ ОБУЗДАВАЈУ РУСИЈУ: Причама о тровању правдају милитаризацију буџета земаља НАТО

Foto: Pres služba suda

ZAPAD je izmislio priču o navodnom trovanju blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog kako bi očuvao sliku ruske agresije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Izmišljena je priča o navodnom trovanju Navaljnog hemijskim oružjem i sve je to pripisano Moskvi. Sve je banalno, upravo tako. I ta priča ponovo vraća javno mnjenje u zemljama Zapada na faktor navodne agresije Rusije i prevodi politikološku misao na kolosek kako Rusiju treba i dalje obuzdavati, objašnjava zašto treba postupiti tako a ne drugačije i zašto je potrebno budžete NATO prilagoditi još većoj militarizaciji - rekla je Zaharova

Podsetimo, Navaljnom je 20. avgusta pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu. Avion je hitno sleteo u Omsku. Opozicioni lider prevezen je u bolnicu, gde je pao u komu. U početku se pretpostavljalo da je Navaljni otrovan nečim što mu je sipano u čaj na aerodromu. Lekari bolnice u Omsku su potom saopštili da mu je zdravstveno stanje stabilno i da, prema rezultatima obavljenih ispitivanja, kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja.

Na zahtev porodice, bloger je 22. avgusta iz Omska prebačen na kliniku u Berlinu. Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)