OBRAČUN SA IZDAJNICIMA: Žirinovski podržao zakon kojim se kažnjavaju Rusi koji pozivaju na sankcije protiv sopstvene države (VIDEO)

Novosti online

18. 02. 2021. u 20:06

RUSIJA priprema kaznu za pozivanje na izricanje sankcija protiv svoje zemlje.

ОБРАЧУН СА ИЗДАЈНИЦИМА: Жириновски подржао закон којим се кажњавају Руси који позивају на санкције против сопствене државе (ВИДЕО)

Foto: EPA

Kao što je primetio lider LDPR Vladimir Žirinovski, takve izjave su uporedive sa apelom na stranu državu da pošalje trupe u Rusiju.

Političar je ovo rekao u programu „Solovjev uživo“. Žirinovski je primetio da je pozivanje stranih država da uvedu sankcije protiv sopstvene zemlje provokacija i sabotaža.

- Takve ljude treba odmah uhapsiti i zatvoriti najmanje pet godina - rekao je on.

Prema Žirinovskom, odgovarajući zakon se već priprema.

- Mi ćemo to prihvatiti, jer na svetu nema mesta za građane sopstvene države da traže od stranih država da uvedu sankcije protiv njihove zemlje. To se može izjednačiti sa zahtevom da strana država pošalje oružane snage na teritoriju svoje zemlje. To znači da su ljudi u ratu sa svojom zemljom - rekao je Žirinovski, precizirajući da to treba kažnjavati ne novčanim, već krivičnom kaznom.

Dodao je da to već dugo čine samo takvi „nitkovi“ poput „Ponomareva, ekscentričnog Hodarkovskog“.

- Oni sede u inostranstvu, koriste novac ukraden iz Rusije i šalju liste Vašingtonu. To su doušnici - rezimirao je Žirinovski.

Podsetimo, ranije je kontroverzni bloger Aleksej Navaljni pozvao na sankcije protiv Rusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije