SADA SI "U ĐAVOLJOJ VOJSCI": Republikanski kongresmen glasao protiv Trampa - porodica ga se odrekla! (VIDEO)

Novosti onlajn

16. 02. 2021. u 18:46

REPUBLIKANAC Adam Kincinger (42), dugogodišnji član Predstavničkog doma, bio je jedan od deset republikanaca koji su 13. januara glasali za opoziv predsednika Trampa i prvi koji su tražili svrgavanje Trampa dan nakon nasilnog upada u Kongres.

САДА СИ У ЂАВОЉОЈ ВОЈСЦИ: Републикански конгресмен гласао против Трампа - породица га се одрекла! (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub

U videu je rekao da se Tramp 'odrekao svoje dužnosti da zaštiti američki narod i njegov Kongres'. Zamolio je potpredsednika Majka Pensa i članove kabineta da primene 25. amandman s obzirom na to da je Tramp bio "onemogućen" da obavlja funkciju predsednika.

Ovo nije dobro prošlo kod njegove familije.

- Sramota nas je što smo u srodstvu s vama - napisao je ogorčeni 11-godišnjak u pismu Kincingeru 8. januara. "Osramotili ste prezime Kincinger!", dodao je rođak poslanika iz države Ilinois.

Kincinger je u januaru rekao CNN-u da je spreman da izgubi sledeće izbore zbog glasanja za opoziv Trampa.

- Uradio sam to svestan da bi to moglo da okonča moju karijeru. Takođe, znao sam da ne bih mogao da živim sa sobom ako bih to morao da branim i da to nisam učinio jednom kada sam bio pozvan da uradim nešto zaista zahtevno - objasnio je Kincinger.

On je za Njujork Tajms rekao da konzervativne crkve 'ispiraju mozak' potpisnicima porodičnog pisma.

- Ne krivim ih, ali nemam ni najmanje želje ni potrebe da ih kontaktiram i pokušam to izgladiti. To je 100 posto na njima i, da budem iskren, nije me briga da li će to učiniti ili ne - rekao je Kincinger.

Pismo je napisala Karen Oto, njegova rođaka. Poslala ga je Kincingerovom ocu i republikancima širom Ilinoisa.

- Želela sam da ga preziru - objasnila je za Tajms.

Kinzinger potiče iz velike porodice, pa njegov otac ima čak 32 prva rođaka, a ovo nije bio prvi obračun nekih od njih i najuticajnijeg člana porodice.

- Moji rođaci su mi ranije poslali peticiju - overeno pismo - sa porukom da su me se odrekli jer sam sada u "đavolskoj vojsci"  rekao je Kincinger za Business Insider.

(Tportal.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije