UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ FRANCUSKE: Napadači hteli da ubiju policajce (VIDEO)

G.Čvorović, od stalnog dopisnika, Pariz

15. 02. 2021. u 20:13

ŠOKANTNI snimci koji su u ponedeljak kružili društvenim mrežama u Francuskoj još jedan su od primera koji pokazuju da u određenim predgrađima vlada pravo bezakonje.

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМЦИ ИЗ ФРАНЦУСКЕ: Нападачи хтели да убију полицајце (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Na snimku se vidi kako grupa od tridesetak mladih napada policajce koji su došli u intervenciju, gađajući ih projektilima vatrometa i svime što im je došlo pod ruku.

Na snimku se jasno čuje kako jedan od napadača na policiju u više navrata uzvikuje: "Ubijte ih!".

Napad se dogodio u subotu popodne kada su policajci došli da rasture grupu koja se okupila na ulici u mestu Poasi u oblasti Ivlin i pariskom regionu.

Snimak je postavio policijski sindikat, s namerom da pokaže u koliko teškim uslovima rade čuvari reda.

Gradonačelnik Poasija Karl Oliv je poručio da "ne može biti opravdanja za takva dela", dok je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen takođe osudio napad, uz obećanje da će vinovnici biti kažnjeni.

- Napadati polcijaca, znači napasti Republiku – rekao je ministar.

Napadi na čuvare reda, ali i na druga lica koja predstavljaju državu, učestali su u nekim predgrađima velikih francuskih gradova gde vlada velika tenzija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

rst

15.02.2021. 20:50

sto sada cuti Ruska ambasada,Putin i ostali... pa Francuzi krse osnovna demokratska prava na nasilne proteste... nadam se da shvatate sarkazam a sve u cilju kada Srbi i Rusi pendrece onda svi su na zapadu zabrinuti ali eto mi ni Rusi i nismo nesto kada oni pendrece svoje u ime demokratije

Mišo Peć

15.02.2021. 22:47

Sada su to uznemirujući snimci u Francuskoj a kada se ovo isto desi u Rusiji onda se svi iz EU i Amerike utrkuju u zaštiti izgrednika nazaivajući ih borcima za ljudska prava.