ZAKLJUČANA JOŠ DVA REGIONA: Pod ključem šire područje Atine

Tanjug

12. 02. 2021. u 20:38

GRČKA je danas proširila potpuno zaključavanje, uvedeno na širem području Atine ranije ove nedelje, na više regiona zemlje u pokušaju da zaustavi širenje korona virusa, saopšteno je iz grčkog Ministarstva civilne zaštite.

ЗАКЉУЧАНА ЈОШ ДВА РЕГИОНА: Под кључем шире подручје Атине

Foto: EPA

Za regiju Ahaja na severozapadu poluostrva Peloponez, kao i Eubeju, drugo po veličini grčko ostrvo posle Krita, odluka stupa na snagu sutra i zaključavanje će trajati najmanje do 22. februara, saopštile su vlasti.

To znači da će se zatvoriti škole, frizerski saloni i maloprodajne prodavnice, prenosi Rojters.

"Epidemiološka slika širom zemlje pokazuje stalno pogoršanje", rekla je Vana Papaevangelu, članica komiteta stručnjaka za zarazne bolesti koji savetuju vladu, na brifingu za novinare.

Rekla je da je popunjenost jedinica za intenzivnu negu kovid odeljenja u atinskim bolnicama porasla na 83 odsto.

U utorak je vlada najavila potpunu blokadu u metropolitanskoj oblasti Atine kako bi zaustavila ponovni skok slučajeva korona virusa i ublažila pritisak na teško pogođene zdravstvene sluuzbe.

Papaevangelu je apelovala na pojačan oprez zbog pojave različitih varijanti virusa u zemlji.

Grčka, koja je tokom pandemije prošla relativno bolje od ostalih u Evropi, bila je primorana da uvede delimično zaključavanje u novembru nakon što je broj slučajeva počeo da se penje, preteći da preplavi zdravstveni sistem oslabljen decenijskom finansijskom krizom, navodi Rojters.

Danas su zdravstvene vlasti prijavile 1.410 novih slučajeva korona virusa i 21 smrtni slučaj, čime je ukupan broj infekcija dostigao 170.244 otkako je prvi slučaj otkriven u februaru prošle godine, a smrtnih slučajeva povezanih s kovidom sada ima 6.077.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)