UMALO GA NISU PRIKLJUČILI NA RESPIRATOR? Mediji prenose - Tramp jesenas bio bolesniji od korone nego što se znalo

Tanjug

11. 02. 2021. u 23:59

Kada je bivši predsednik SAD Donald Tramp u oktobru hospitalizovan zbog korona virusa, bio je bolesniji nego što je objavljeno, nivo kiseonika u krvi mu je opao i zvaničnici su strahovali da je na ivici da bude stavljen na respirator, piše ''NJujork tajms'' pozivajući se na neimenovane izvore.

УМАЛО ГА НИСУ ПРИКЉУЧИЛИ НА РЕСПИРАТОР? Медији преносе - Трамп јесенас био болеснији од короне него што се знало

Donald Tramp / Foto AP

Prema rečima četvorice ljudi upoznatih sa njegovim stanjem, Tramp je u jednom trenutku imao nizak nivo kiseonika u krvi i plućne probleme povezane sa upalom pluća izazvanom korona virusom, navodi njujorški dnevnik.

NJegova prognoza postala je do te mere zabrinjavajuća pre nego što je odveden u Nacionalni vojno-medicinski centar ''Volter Rid'' da su zvaničnici verovali da će biti potrebno da bude stavljen na respirator, rekle su za NYT dve osobe koje su bile upoznate sa njegovim stanjem.

Ranije je izveštavano da je Tramp imao problema sa disanjem i temperaturom 2. oktobra, na dan kada je odveden u bolnicu, a vrste lečenja koje je primio ukazivale su na to da je njegovo stanje bilo ozbiljno.

Ipak, on je napustio bolnicu nakon tri dana tokom kojih je u jednom trenutku organizovao kratku vožnju svojim blindiranim SUV vozilom da bi mahnuo grupi pristalica ispred zgrade.

Druga osoba bliska bivšem predsedniku negirala je da je bio ozbiljno bolestan, ponavljajući komentare samog Trampa nakon što je ozdravio, piše ''NJujork tajms''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)