LEPE VESTI IZ SLOVENIJE: Zemlja prelazi u narandžastu zonu, pada broj obolelih

Tanjug

11. 02. 2021. u 21:09

SLOVENAČKA vlada je odlučila da uvede državu u takozvanu narandžastu (kovid) zonu, nakon postepenog, ali konstantnog pada u broju obolelih i hospitalizovanih pacijenata.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ: Земља прелази у наранџасту зону, пада број оболелих

Foto EPA

Putovanja širom zemlje će biti dozvoljena od ponedeljka, a osnovne škole će biti otvorene istog dana, javila je agencija STA.

Odluka je došla nakon sedmodnevnog proseka od 837 obolelih dnevno, što predstavlja blagi porast inficiranih u odnosu na raniji period, ali je i dalje ispod 1.000, brojke koju je vlada odredila kao prag ispod kojeg će se ući u narandžastu zonu.

Narandžasta kovid zona je treća po snazi, a nalazi se dva nivoa iznad zelenog, u kojem će sve restriktivne mere ublažene.

Policijski čas će ostati od 21.00 do 6.00 časova, a biće ukinut kada Slovenija pređe u žutu zonu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.

Broj ljudi okupljenih na jednom mestu će se povećati, pa će umesto sadašnjih šest moći da bude deset.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAJNOVIJA VEST IZ PARIZA: Muškarac preti eksplozivom u iranskom konzulatu