LEPE VESTI IZ SLOVENIJE: Zemlja prelazi u narandžastu zonu, pada broj obolelih

Tanjug

11. 02. 2021. u 21:09

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ СЛОВЕНИЈЕ: Земља прелази у наранџасту зону, пада број оболелих

Foto EPA

SLOVENAČKA vlada je odlučila da uvede državu u takozvanu narandžastu (kovid) zonu, nakon postepenog, ali konstantnog pada u broju obolelih i hospitalizovanih pacijenata.

Putovanja širom zemlje će biti dozvoljena od ponedeljka, a osnovne škole će biti otvorene istog dana, javila je agencija STA.

Odluka je došla nakon sedmodnevnog proseka od 837 obolelih dnevno, što predstavlja blagi porast inficiranih u odnosu na raniji period, ali je i dalje ispod 1.000, brojke koju je vlada odredila kao prag ispod kojeg će se ući u narandžastu zonu.

Narandžasta kovid zona je treća po snazi, a nalazi se dva nivoa iznad zelenog, u kojem će sve restriktivne mere ublažene.

Policijski čas će ostati od 21.00 do 6.00 časova, a biće ukinut kada Slovenija pređe u žutu zonu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs.

Broj ljudi okupljenih na jednom mestu će se povećati, pa će umesto sadašnjih šest moći da bude deset.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

jovan

11.02.2021. 21:26

ha ha ha, lepe vesti. vise od 100dana je sve zatvoreno osim prehrane. jedva da su se odlucili da nesto popuste, tetka merkel ne pusta pa nece ni slovenija! naravno policijski cas (totalno nepotreban) ostaje i dalje, vec treci mesec!