RUSI PONIZILI TURSKE TERORISTE: Militanti pretili, a kad su "baćuške" došle, odmah su podvili rep (FOTO)

Novosti online

08. 02. 2021. u 12:52

РУСИ ПОНИЗИЛИ ТУРСКЕ ТЕРОРИСТЕ: Милитанти претили, а кад су баћушке дошле, одмах су подвили реп (ФОТО)

Foto: Depositphotos

JEDINICA ruske vojne policije ušla je 7. februara u područja okupirana Turcima u severnom delu sirijske Hasake.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava, oficiri jedinice će uskoro održati sastanak sa predstavnicima turske vojske u Uluku u blizini pograničnog grada Ras al-Ajn. Predmet sastanka tek treba da se otkrije.

Nekoliko jedinica ruske vojne policije raspoređeno je na severoistoku Sirije od 2019. godine da posmatra prekid vatre između turskih snaga i Sirijskih demokratskih snaga (SDF) pod vođstvom Kurda.

Dok su boravili u turskom okupiranom delu severne Hasake, rusko osoblje nije se suočilo sa napadima militanata koje podržavaju Turci.

Militanti, koji danonoćno upućuju pretnje ruskim snagama, skrenuli su pogled dok su se ruske trupe kretale u srcu njihove teritorije. To je dovelo do određenih kritika opozicionih aktivista.

Nedavno su turske snage pojačale napade na SDF na severoistoku Sirije, uglavnom u severnoj Raki. Ruski i turski oficiri možda planiraju da razgovaraju o tome na svom predstojećem sastanku u Uluku.

Saradnja ruskih i turskih snaga na severoistoku Sirije ima za cilj da stabilizuje region. Međutim, od uspostavljanja prekida vatre u ovom pogledu postignut je vrlo mali napredak.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gojko

08.02.2021. 18:20

Satelitski snimci ruske vazdušne baze Hmejmim u Siriji,pokazuju da produžavaju sa obe strane aerodromsku pistu / postoje dve paralelne piste / da bi na nju mogli da sleću i najveći ruski strategijski bombarderi Tupoljev Tu-22M3 , Tu-95 I Tu-160 . / snimak na spriters.Twitter /