VAKCINU PRIMILO 11,5 MILIONA LJUDI: Velika Britanija nastavlja masovnu imunizaciju stanovništva

Tanjug

06. 02. 2021. u 20:18

U VELIKOJ Britaniji prvu dozu vakcine protiv korona virusa primilo je 11,5 miliona ljudi, a nadležni veruju da će do sredine februara prvom dozom biti vakcinisano do 15 miliona ljudi.

ВАКЦИНУ ПРИМИЛО 11,5 МИЛИОНА ЉУДИ: Велика Британија наставља масовну имунизацију становништва

Foto: EPA

Doktor Kliv Diks, koji rukovodi programom imunizacije, rekao je za BBC da je uveren da će se ostvariti najavljeni cilj da do maja budu vakcinisani svi građani stariji do 50 godina.

Prema najnovijim podacima, u Britaniji je registrovano nešto više od 18.000 novih slučajeva, a preminulo je 828.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...