SPREMA SE NOVI UDAR NA RUSIJU ZBOG NAVALJNOG: Demokrate i republikanci složni - predstavljen nacrt zakona o sankcijama

Tanjug

04. 02. 2021. u 07:23

GRUPA američkih senatora iz obe stranke predstavila je američkom Kongresu nacrt zakona o sankcijama protiv Rusije zbog situacije sa ruskim opozicionarom Aleksejem Navaljnim, saopštila je pres-služba senatora Marka Rubija, republikanca sa Floride.

СПРЕМА СЕ НОВИ УДАР НА РУСИЈУ ЗБОГ НАВАЉНОГ: Демократе и републиканци сложни - представљен нацрт закона о санкцијама

Foto AP

- Predlog zakona o pozivanju Rusije na odgovornost za maligne aktivnosti nameće ciljane sankcije protiv ruskih zvaničnika, saučesnika u drskom kršenju međunarodnog prava, uključujući trovanje i zatvaranje opozicionog lidera i aktiviste Alekseja Navaljnog - navodi se u saopštenju.

U utorak je sud u Moskvi preinačio uslovnu kaznu Alekseju Navaljnom u slučaju pronevere Iv Rošer na 3 godine i 6 meseci u zatvoru srednjeg nivoa bezbednosti. On će ostati u pritvorskom objektu dok sudska odluka ne stupi na snagu.

U sredu je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila da Sjedinjene Države uvek izmišljaju razne izgovore za izricanje antiruskih sankcija i za to im nisu potrebni nikakvi konkretni razlozi. Takođe je naglasila da sankcije koje se preduzimaju protiv Rusije zaslužuju protivmere, ali Rusija to neće učiniti agresivno, već na dobro promišljen način.

Prema njenim rečima, takav pristup uvek je korisniji i efikasniji. Ona je dodala da će odgovor biti javan i dobro obrazložen, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)