POČELO JE "MEŠANJE U SVE": Bajden najavio - "SAD će preduzeti odgovarajuće mere povodom puča i Mjanmaru"

Tanjug

01. 02. 2021. u 20:46

ПОЧЕЛО ЈЕ МЕШАЊЕ У СВЕ: Бајден најавио - САД ће предузети одговарајуће мере поводом пуча и Мјанмару

Foto: EPA

SAD će odmah razmotriti zakone i ovlašćenja o sankcijama i preduzeti "odgovarajuću akciju" nakon vojnog puča u Mjanmaru, izjavio je danas američki predsednik DŽozef Bajden.

- Sjedinjene Države uklonile su sankcije protiv Burme (Mjanmara) tokom protekle decenije na osnovu napretka ka demokratiji - rekao je Bajden, prenosi Rojters.

On je dodao da će preokret tog napretka zahtevati hitnu reviziju američkih zakona i ovlašćenja o sankcijama, nakon čega će uslediti odgovarajuće mere.

Vojska Mjanmara proglasila je rano jutros vanredno stanje, preuzela vlast u državi i potvrdila da je sprovela hapšenja visokih vladinih funkcionera kao odgovor na prevaru za koju tvrde da je sprovedena tokom prošlogodišnjih opštih izbora.

Vlast je preuzeo vrhovni komandant oružanih snaga, general Min Aung Hlaing, smenjena su 24 ministra i njihovi zamenici i imenovano 11 novih ministara, prenela je vojna televizija Mjavadej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Komandant 1001

01.02.2021. 21:39

Američki standard naglo je skočio u nebesa kada je počeo 2ww. Od tada, shvativši da samo ratovima po svetu mogu imati standard, društveni i privatni sebe održavaju....od nekih 230 god samostalnosti, USA nije ratvala po svetu nekih 28 godina....sve je prosto ko srpski pasulj