PRODUŽAVA SE VANREDNO STANJE? Japanske vlasti razmatraju ovu odluku zbog velikog broja novozaraženih

Tanjug

31. 01. 2021. u 00:13

JAPANSKE vlasti su danas počele da razmatraju mogućnost produženja vanrednog stanja na još mesec dana u Tokiju i drugim područjima koja beleže visok porast broja novozaraženih, rekli su izvori upoznati sa situacijom agenciji Kjodo.

ПРОДУЖАВА СЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ? Јапанске власти разматрају ову одлуку због великог броја новозаражених

Foto: AP

Konačna odluka o produženju vanrednog stanja u 11 od 47 prefektura u Japanu nakon isteka roka prvobitno najavljenog za 7. februar biće doneta u toku sledeće nedelje, rekli su izvori bliski premijeru Jošihidi Sugi.

On je dodao da će produženje vanrednog stanja biti neizbežno u osam od 11 prefektura, uključujući i Tokio.

Vanredno stanje je najpre uvedeno u Tokiju i tri obližnje prefekture 7. januara, a šest dana kasnije prošireno je na još sedam drugih prefektura.

U ovim prefekturama je na građane apelovano da ne izlaze napolje bez preke potrebe, a na vlasnike restorana i kafića da skrate radno vreme svojih objekata.

Suga je danas izjavio da mora još malo da posmatra situaciju pre nego što donese odluku, kako navode zvaničnici koji su se susreli sa njim.

Izvori navode da bi vanredno stanje moglo da ostane na snazi tokom naredne tri nedelje do mesec dana, kao i da bi sastanak na kojem će o njemu biti raspravljano mogao da se održi u sredu ili četvrtak.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna