RUSI MORAJU DA INTERVENIŠU: Poginuo vojnik, ima zarobljenih, buknuo žestoki sukob u podeljenom gradu! (VIDEO)

Novosti online

24. 01. 2021. u 19:49

РУСИ МОРАЈУ ДА ИНТЕРВЕНИШУ: Погинуо војник, има заробљених, букнуо жестоки сукоб у подељеном граду! (ВИДЕО)

Foto: EPA/Printscreen

TOKOM poslednjih 24 sata izbili su snažni sukobi između sirijskih Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) i bezbednosnih jedinica Sirijskih demokratskih snaga (SDF) u gradu Kamišliju.

Izvor bezbednosnih snaga SDF-a, Asajš, saopštio je novinskoj agenciji "North Press" da su sukobi započeli kada su borci NDF-a otvorili vatru na položaj SDF-a u mestu Halka u južnom delu Kamišlija.

"Sky News Arabia" je izvestila da je tokom sukoba Asajš ubio borca NDF-a, a još trojicu zarobio. Ove tvrdnje tek treba potvrditi.

Sukobi su se smanjili do jutarnjih sati 24. januara. Asajš je rasporedio veliko pojačanje u Halku i drugim delovima grada Kamišlija.

Severoistočni grad, koji se nalazi na samoj granici sa Turskom, veći deo rata je bio pod zajedničkom kontrolom snaga SDF i Damaska. Dve strane su se ranije sukobljavale u više navrata.

Opsada SDF-a u delu grada Hasake, koji je pod kontrolom vlade, južno od Kamišlija, možda je izazvao napad NDF-a. Opsada je započela pre više od nedelju dana. SDF vrši pritisak na Damask da ublaži ograničenja na područja koja drže Kurdi u severnom Alepu.

Incident u Kamišliju verovatno neće dalje eskalirati. Ruska vojna policija, koja kontroliše bazu na gradskom aerodromu, verovatno će uskoro intervenisati.

Vesti iz Sirije možete čitati klikom OVDE.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gojko

24.01.2021. 21:31

Opet je banda islamske države sačekala autobuse koji su prevozili sirijske vojnike na istom putu Deir Ezor-Palmira,gde su pre mesec dana ubili 30 sirijskih vojnika.Danas su ubili 3,a ranili 10 .Slike napadnutih autobusa na spriters.Twitter