ZAKLJUČAVANJE VUHANA ŠOKIRALO SVET: Evo kako izgleda kineski grad godinu dana posle otkrivanja korone

Tanjug

23. 01. 2021. u 08:25

NAVRŠAVA se godinu dana od uvođenja prvog karantina u svetu zbog kovid 19 u kineskom gradu Vuhanu koji je trajao 76 dana, piše britanski Gardijan.

ЗАКЉУЧАВАЊЕ ВУХАНА ШОКИРАЛО СВЕТ: Ево како изгледа кинески град годину дана после откривања короне

Foto: EPA

Jutros, godinu dana kasnije, stanovnici ovog kineskog grada gde je korona virus prvi put otkriven, i u kome je zabeležen najveći broj od 4635 smrtnih slučajeva u Kini tokom pandemije, trčkarali su i vežbali „tai či“ u parkovima duž obale reke Jangce, prenosi britanski list.

U Vuhanu je danas saobraćaj bio slab, ali nije bilo ni traga barikadama kojima su pre godinu dana bili izolovani delovi grada , i sprečavalo se kretanje, a ljudima se zabranjivao izlazak iz njihovih stanova.

Život se u gradu sa 11 miliona stanovnika uglavnom vratio u normalu, dok se ostatak sveta trenutno suočava sa širenjem zaraznijih varijanti ovog virusa, zbog koga je do sada preminulo preko dva miliona ljudi.

Kina je danas prijavila još 107 novih slučajeva Covid 19 , čime je njihov ukupni broj dostigao 88.911.

Vlasti u Kini su trenutno oprezne zbog novog talasa infekcije koji će uslediti nakon proslave novogodišnjih praznika u februaru, i poručuju ljudima da ne putuju i da izbegavaju okupljanja što je više moguće, navodi Gardijan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili