UPRKOS SAVEZNOJ ISTRAZI: Hanter Bajden prisustvovao očevoj inauguraciji (FOTO)

Tanjug

20. 01. 2021. u 20:20

УПРКОС САВЕЗНОЈ ИСТРАЗИ: Хантер Бајден присуствовао очевој инаугурацији (ФОТО)

Foto: EPA

HANTER Bajden, sin DŽozefa Bajdena koji je danas postao 46. predsednik SAD, prisustvovao je ceremoniji inauguracije uprkos saveznoj istrazi koja se vodi protiv njega zbog sumnjivih transakcija u inostranstvu, između ostalog u Kiiu i drugim zemljama.

Bajden mlađi na inauguraciju je došao u pratnji supruge i maloletnog sina, koji je u jednom trenutku čak i zaplakao kada je DŽo Bajden izašao na binu.

Hanter Bajden je priznao da je protiv njega pokrenuta istraga, ali je rekao da je sve svoje poslove vodio legalno, prenosi Foks njuz.

- Ovu stvar shvatam veoma ozbiljno, ali sam uneđen da će profesionalan i objektivan pregled ovog pitanja pokazati da sam svoje poslove obavljao legalno i na odgovarajući način - rekao je on svojevremeno.

Hanterovi poslovi u inostranstvu i moguća umešanost njegovog oca u njih bila je predmet predsedničke kampanje 2020. godine, a nakon što je otkriveno da su sa njegovog laptopa slati mejlovi jednoj kineskoj kompaniji.

Kada sa novom administracijom dođe i novi glavni tužilac, verovatno sudija Merik Garland koga je Bajden predložio, i dalje će morati da se obavi saslušanje, a portparol Odbora za pravosuđe u Senatu Lindzi Grejam smatra da će se na slušanju najverovatnije baviti istragom protiv Hantera Bajdena.

Sa druge strane nova portparolka Bele kuće DŽen Psaki rekla je da se ni sa jednim kandidatom za generalnog tužioca u Senatu neće raspravljati o Bajdenovom sinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)