RECIPROCITET RUSIJE: Proteruje dvojicu holandskih diplomata

Tanjug

18. 01. 2021. u 13:40

MINISTARSTVO spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da proteruje dvojicu holandskih diplomata.

РЕЦИПРОЦИТЕТ РУСИЈЕ: Протерује двојицу холандских дипломата

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Proterivanje holandskih diplomata usledilo je kao odgovor na prethodno proterivanje dvojice ruskih diplomata iz Haga u decembru zbog špijunaže, preneo je Rojters.

Oni su optuženi da su špijunirali holandski haj-tek sektor.

Ruska ambasada u Hagu u vreme njihovog proterivanja saopštila je da Holandija nije pružila dokaze za nezakonito ponašanje dvojice ruskih diplomata.

Navedeno je da je otpravniku poslova ambasade Holandije u Moskvi uložen oštar protest zbog eosnovanog proglašavanja dvojice ruskih diplomata za persone non grata, prenele su RIA Novosti.

Rusko ministarstvo ocenjuje da taj, kako je navedeno, "neprijateljski i provokativni potez, kao i novi talas antiruske histerije, koju je Hag organizovao uz pomoć provladinih medija", pokazuje da u krugovima holandskih vlasti vlada nedostatak zdravog razuma i razumevanja stvarnih problema u rusko-holandskim odnosima.

Moskva je zato, u skladu sa principom reciprociteta, odlučila da protera dvojicu zaposlenih u holandskoj ambasadi i oni će morati da napuste Rusiju u roku od dve nedelje, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu