SI-EN-EN OŠTRO O MELANIJI TRAMP: Evo kako će napustiti Belu kuću, rejting joj je potpuno opao

Tanjug

18. 01. 2021. u 12:28

СИ-ЕН-ЕН ОШТРО О МЕЛАНИЈИ ТРАМП: Ево како ће напустити Белу кућу, рејтинг јој је потпуно опао

Foto: EPA

PRVA dama SAD Melanija Tramp napustiće Belu kuću sa najmanjom popularnošću od početka svog mandata, navodi CNN pozivajući se na svoja istraživanja.

Od februara 2016. godine, od kada se pratio njen rejting u javnosti, supruga američkog predsednika Donalda Trampa, Melanija, ima najmanju popularnost, pa je tako 42 odsto ispitanika reklo da ima pozitivan stav o njoj, 12 odsto da nisu sigurni, a čak 47 odsto da imaju negativan stav.

Najviši rejting je imala u maju 2018. godine - 57 odsto, što se poklopilo sa prvom zvaničnom večerom i njenim prisustvom na sahrani bivše prve dame Barbare Buš u Teksasu.

Ipak, navodi CNN, njena popularnost je u decembru opala, nakon posete Africi, kada je 36 odsto njih imalo negativan stav prema njoj.

Poslednje istraživanje pokazalo je da je njena popularnost daleko manja od popularnosti njenih prethodnica - u januaru 2017. godine Mišel Obama je imala 69 odsto pozitivnih glasova, kao i na početku mandata, dok je Lora Buš imala 67 odsto povoljnih ocena, a Hilari Klinton 56 odsto.

Metodologija računanja malo se promenila u odnosu na prethodne ankete, navodi CNN, jer se povećao broj anketiranja putem telefona i trajalo je duže od šest dana.

Sprovedeno je u periodu između 9. i 14. januara i u njemu su učestvovale 1.003 punoletne osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mama

19.01.2021. 09:13

Srecno Melanija!Mislim da ce dobiti krila kad izadje iz kuce lazi.Ona je sa Balkana a ovde jos ljudi koriste svoj mozak..Licemerno je maziti sirocice po svetu kad su postali sirocici zahvaljujuci ratovima SAD.