RUSKI TENKISTI OSTVARILI SAN DEČAKU MAKSIMU: Okušao se na mestu vozača tenka (VIDEO)

Novosti onlajn

17. 01. 2021. u 22:15

РУСКИ ТЕНКИСТИ ОСТВАРИЛИ САН ДЕЧАКУ МАКСИМУ: Окушао се на месту возача тенка (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/ Minoboronы Rossii

TENKISTI vojnog korpusa Baltičke flote ispunili su novogodišnju želju dečaka Maksima iz Kalinjingrada, siročeta iz centra za pomoć deci ostaloj bez roditeljskog staranja „Nadežda“, izjavio je predstavnik Baltičke flote, kapetan prvog ranga Roman Martov.

On je objasnio da je 12. godišnji dečak „poželeo da sazna šta je to pravi borbeni tenk“.

Komandant tenkovskog voda, poručnik Maksim Kartalov pokazao je gostu tenk T-72B3M i ispričao mu o glavnim karakteristikama, borbenim mogućnostima i prednostima koje poseduje u odnosu na slična borbena vozila. Radoznalom dečaku su ispričali gde se u tenku nalazi municija, čime su naoružani tenkisti, gde se čuva njihovo lično oružje i kako međusobno kontaktiraju.

Zatim se Maksim okušao na mestu vozača, nakon čega je zajedno sa komandantom tenkovskog voda aktivirao motor i ciljao kroz nišan „Sosna-U“ glavnog oružja T-72B3M – glatkocevnog topa kalibra 125 milimetara.

Prošle nedelje su piloti pomorske avijacije Baltičke flote ispunili novogodišnju želju još jednog dečaka, 11. godišnjeg Artjoma iz Kalinjingrada, koji je maštao da bude u kokpitu lovca.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)