KOJI ĆE BITI BAJDENOVI PRVI POTEZI? U sredu stupa na dužnost, a ove odluke promeniće sve

Tanjug

17. 01. 2021. u 09:02

КОЈИ ЋЕ БИТИ БАЈДЕНОВИ ПРВИ ПОТЕЗИ? У среду ступа на дужност, а ове одлуке промениће све

Foto Tanjug-AP

IZABRANI američki predsednik DŽo Bajden planira da prvog dana stupanja na dužnost potpiše desetine ukaza i naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije, ili "pogurati" politike koje su bile neostvarive tokom njegove vladavine, navodi Si En En.

Među tim odluka biće one o ponovnom priključivanju Pariskom klimatskom sporazumu i o ukidanju zabrane ulaska iz pretežno muslimanskih zemalja, pokazuje memorandum njegovog budućeg šefa Kabineta Rona Klajna.

Prema dokumentu, Bajden će potpisati još niz naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije, ili "pogurati" politke koje su bile neostvarive tokom njegove vladavine.

Među njima je i obustvava prinudnih iseljenja i plaćanje studentskih zajmova tokom pandemije korona virusa, kao i uvođenje obaveznog nošenja maski u saveznim ustanovama, prenosi Si En En.

Klajn je u dokumentu podsetio da je Bajden tokom kampanje obećao da će se prvog dana na dužnosti pozabaviti poništavanjem kontroverznih odluka Trampove administracije, kao i borbi protiv pandemije virusa korona.

- Tokom kampanje izabrani predsednik Bajden je obećao da će preduzeti hitnu akciju kako bi se pozabavio tim krizama. Kao predsednik on će ispuniti ta obećanja i potpisati desetine ukaza, memoranduma i direktiva agencijama kako bi ispunio ta obećanja - napisao je Klajn.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)