MI SMO POPUT ZEMLJE KOJA JE IZGUBILA RAT: Brazil u paklu korone, celo bolničko krilo pacijenata umrlo zbog nestašice kiseonika

Tanjug

14. 01. 2021. u 23:33

GUVERNER najveće brazilske države Amazonas Vilson Lima proglasio je trenutni policijski čas zbog izveštaja o velikom povećanju broja smrti povezanih sa korona virusom i tvrdi da je celo jedno bolničko krilo pacijenata umrlo nakon što mu je ponestalo kiseonika za respiratore, javlja ''Gardijan''.

МИ СМО ПОПУТ ЗЕМЉЕ КОЈА ЈЕ ИЗГУБИЛА РАТ: Бразил у паклу короне, цело болничко крило пацијената умрло због несташице кисеоника

Foto: EPA

Guverner Lima je proglasio policijski čas od 19 do 6 sati ujutru

Manaus, najveći grad u Amazoniji, bio je jedno od mesta koja je najviše pogodio prvi talas epidemije prošlog aprila, a vlasti su bile prinuđene da kopaju masovne grobnice za mrtve, navodi britanski list.

- U stanju smo krajnje katastrofe ... poput zemlje koja je u ratu - i izgubila - rekao je tada Lima.

Kako navodi ''Gardijan'', 22. decembra u celom gradu Manausu bilo je 39 sahrana, dok je u sredu oboren novi rekord četvrti dan zaredom sa 198 sahrana.

U subotu je bilo 130 sahrana, u nedelju 144, u ponedeljak 150, a u utorak 166, dodaje londosnki list.

- Ove brojke pokazuju kristalno jasno da smo svedoci eksplozije smrtnosti kovid-19 koja je čak veća od one iz prvog talasa - rekao je Lima.

Izveštaji u brazilskim medijima u četvrtak kažu da je nekoliko javnih bolnica potpuno ostalo bez kiseonika.

Državni zvaničnici najavili su da će započeti evakuaciju nekih pacijenata u druge države na lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama